Продължаваме да казваме с ясен тон, че деескалацията на напрежението

...
Продължаваме да казваме с ясен тон, че деескалацията на напрежението
Коментари Харесай

Петков: Деескалацията на напрежението е основен приоритет за България

Продължаваме да споделяме с явен звук, че деескалацията на напрежението е главен приоритет за България. Това заяви премиерът Кирил Петков по отношение на апела на Русия от петък НАТО да изтегли силите си от страната ни. 

" Наблягаме на всички вероятни дипломатически средства да бъдат приоритет, тъй като това е най-хубавият и най-работещият метод да се излезе от сегашната обстановката. Разглеждат се разнообразни варианти. Всяко едно решение ще се вземе от Министерския съвет, разисквано с съдружните сътрудници. Има разновидности, които сега се разискват ", сподели Кирил Петков. 

По думите му, задачата е да има координирана тактика дружно.  " Вчера заявих, че няма 2 категории членки на НАТО - всички сме равнопоставени, полемики от вида - едните би трябвало да вършат едно, други друго, са неверни. Не утвърждаваме такива полемики. Аз нямам доверие в зони на въздействие. Малките страни като България е значимо да имат цялостното пълномощие да вземат решение личната си орис и личните си участия и какво се случва на техните територии. Българският суверенитет го слагаме над всичко ", добави Кирил Петков. 

Темата разяснява и министърът на защитата Стефан Янев. " Позицията на България за връзките Украйна-Руската федерация ще бъде съобразена с българския народен интерес. Усилването на военно наличие на НАТО на българска територия ще бъде направено при нужда и взимане на политическо решение с български въоръжени сили. Знаем, че има дефекти на българската войска и където е преценено от военно-техническа позиция, те ще бъдат обезщетени с подобен вид качества на въоръжени сили на съюзни страни от НАТО. Самолети от Испания и Нидерландия ще извършват задания по защита на българското небе по така наречен взаимна задача " ер полисинг ", какъвто вид учения и тренировки е имало и в предишното ", означи Стефан Янев. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР