“Продължавам да мисля, че актуализация на бюджета за тази година

...
“Продължавам да мисля, че актуализация на бюджета за тази година
Коментари Харесай

От КНСБ очакват 17-18% инфлация в края на 2022-а

“Продължавам да мисля, че актуализация на бюджета за тази година ще има, дружно с приемането на този за 2023 година, без значение дали ще има държавно управление ”, показа във Варна президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Той счита, че в бюджета ще има актуализация, която ще се отнася до гарантирането на енергийните заплащания до края на годината.
“Силно съм угрижен от протичащото се в енергийния бранш, не мисля, че сме подсигурили енергийните обезщетения ”, разяснява още синдикалистът.
Димитров изясни, че при цени, които стартират да стават галактически, е невероятно обезщетенията да се самофинансират. До едно равнище е допустимо обезщетенията да се самофинансират от енергийната система, над него обаче разходът за тях за небитовите консуматори е доста по-голям, в сравнение с облагата на енергийния бранш от износа и продажбата на ток.
“Въпросът, който стои отворен, е какво става с газовите заплащания, тъй като газ ще има, ще бъде открит, само че цената му сигурно ще бъде много по-висока от сегашната, ” предвижда още Пламен Димитров.
Синдикалистът е на мнение, че инфлацията ще вкара повече доходи в бюджета от заложените в обновения му вид.
Според Пламен Димитров страната ще приключи годината с към 17-18 % кумулативна годишна инфлация. Той изрази вяра растежът на междинната заплата в края на 2022 година да гони най-малко 15-17 на 100.

Борислава Кирилова
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР