Продължава разследването за делата на АМ „Хемус“ и в най-скоро

...
Продължава разследването за делата на АМ „Хемус“ и в най-скоро
Коментари Харесай

Рашков: Наш ПАВЕЦ е бил унищожаван с годините заради интересите на икономически лица

Продължава следствието за делата на Автомагистрала „ Хемус “ и в най-скоро време ще има информация за събитията към следствието. Това разгласи министър Бойко Рашков по време на брифинг пред медии след съвещание на Министерски съвет. Той разясни, че тематиката не е забравена, тя е в дейното внимание на Министерство на вътрешните работи и проверяващите служби.

В момента в Министерство на вътрешните работи се проверява и газовата рецесия поради високите цени на газа.

„ Първо, " Булгаргаз " е държавна компания, която посредством своите деяние и решение е съдействала за цените на газа. Това дава отрицателно отражение върху стопанската система и елементарния консуматор. Ние интензивно изясняваме какви са тези факти- породени ли са от интернационална обстановка или са резултат от дейности на заинтригувани лица, заинтригувани от личните си ползи “, съобщи вътрешният министър.

По негови думи не е инцидентно и държанието на КЕВР . Той съобщи, че поради последното сега се правят процесуално-следствени дейности. Образувано е досъдебно произвеждане.

„ Не можем да останем безучастни като държавна конструкция. Разследваме и електропроизводството – проверяваме обект, построен преди 30-40 години, който поема пиковете часове от денонощието, тъй че да се балансира енергийната система в нашата страна. Той е издигнат от Японска компания “, разяснява Рашков, визирайки ПАВЕЦ „ Чаира “ наоколо до Белмекен.

По негови изказвания в течение на години обратно постепенно, само че несъмнено е бил унищожаван поради интерес на съответни стопански лица. Има информация, кой може да е този индивид.

„ Вместо да се отиде към огромен ремонт по контракт с оня, пристигнал от Япония, с цел да направи това, са употребени са гаражни компании, които да поправят нещо, което не е по техните сили. По тази причина ние сме претърпели големи вреди. Изясняваме този въпрос “, заключи тематиката той.

Детската болница също ще бъде обсъждана като проблем. Там с отделени 10 милиона лв., за което ние нямаме данни къде са и разходвани ли са, с каква цел и от кого. Започната е към този момент инспекция “, съобщи Рашков.

Във връзка с изказванията на ръководителя в оставка на КП КОНПИ Сотир Цацаров, че по сигнал на Рашков му е лишен позволява за класифицирана информация, министърът съобщи, че той не лишава допуски. " Това са действия на ДАНС. Голословно е изказванието на Цацаров. И не ме тормози и заявката му, че желае да ме види в съда, аз не се тормозя от такова нещо, съобщи министърът на вътрешните работи.

Рашков съобщи, че скоро ще бъдат повдигнати обвинявания към високопоставени лица от газовата компания, която е държавна. За нея имало данни, че е работила против ползите на българските жители. " За момента мога да кажа, че обвиняване ще се повдигне против 1 лице " сподели той. На въпрос дали това е ръководителя на борда Николай Павлов, Рашко отговори на репортера, че " се доближава до истината ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР