Продължава разследването на мрежата за незаконни парични преводи, която бе

...
Продължава разследването на мрежата за незаконни парични преводи, която бе
Коментари Харесай

Експерти: Задържаните за парични преводи са заплаха за националната ни сигурност

Продължава следствието на мрежата за противозаконни парични преводи, която бе огласена през вчерашния ден със задържането на 43-ма души в седем града. Съдът би трябвало да реши какъв брой от арестуваните чужденци ще останат в ареста. Експерти разясняват, че разкритите дейности без подозрение съставляват опасност за националната ни сигурност.
Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП организираха огромна интервенция, при която бяха арестувани 43-ма души в редица градове на страната. Акция имаше в София, Плевен, Благоевград, Разград, Хасково, Пловдив и Ловеч. Задържаните са обвинени в присъединяване в скица за финансиране на терористични интервенции.

Разкритите дейности без подозрение съставляват опасност за националната ни сигурност, разясниха по Нова телевизия специалистите Мажд Алгафари и Димитър Гърдев.

„ Това са едни пари, които никой не вижда и те не се употребяват единствено за тероризъм, а и за проституция, опиати и всевъзможни други незаконни дейности”, съобщи Алгафари.

Той изрази вяра, че прокуратурата ще успее да потвърди виновността на задържаните, тъй като по принцип това не било по никакъв начин елементарно. „ Фактът, че са открити единствено 32 000 евро при обиските в границите на спецакцията, не значи, че комисионните на медиаторите не са били за милиони”, сподели Алгафари. Според него у нас действат още сходни незаконни мрежи.

Димитър Гърдев разяснява, че против сходни схеми би трябвало да се работи безкомпромисно, тъй като в противоположен случай участниците в тях ще се множат.

„ Трябва да се реагира на всяка една такава конструкция, защото това затруднява работата на всички подобни”, счита специалистът по сигурност.

Той акцентира, че логистиката, с чиято организация се допуска, че са се занимавали арестуваните, по никакъв начин не е безобидна. „ По този метод българи влизат в контакт с рискови хора и има риск от радикализация”, сподели още Гърдев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР