Продължава обработката на протоколи от секционните избирателни комисии. Тя върви

...
Продължава обработката на протоколи от секционните избирателни комисии. Тя върви
Коментари Харесай

6 партии влизат в новия парламент при около 31% обработени протоколи

Продължава обработката на протоколи от секционните изборни комисии. Тя върви относително постепенно, като на този прелиминарен стадий в идващия парламент място намират шест партии.

Вече 1/3 от протоколите на секционните изборни комисии в страната са обработени или към 31%. Сравнително постепенно върви обработването на протоколите, нещо, за което беше алармирано към две седмици преди вота поради обстоятелството, че в тези протоколи би трябвало да се сумират данните както от хартиения, по този начин и от машинния избор и се очакваше да се позволяват неточности, което да забави процеса.

При тези междинни резултати шест обединения намират място в идващия парламент, като преди всичко е ГЕРБ с 23,92%. Българска социалистическа партия отстъпва второто място на " ИТН " и по този начин партията на Слави Трифонов има 18,81%, Българска социалистическа партия остава трета с 14,87%.

" Демократична България " е четвърта с 11,02%, Движение за права и свободи е петата политическа мощ - 9,11% и " Изправи се! Мутри вън! " прескачат бариерата от 4% и е с 5,12%.

Политическите сили, които към този момент остават под чертата: Вътрешна македонска революционна организация не престават да стоят на границата, те са с 3,53%; " Възраждане " и " Воля-НФСБ " също остават под чертата.

Към 17.00 ч. през вчерашния ден изборната интензивност е малко над 40% - това са повече от 2 600 000 души.

Вчерашният ден се характеризира с не доста и не съществени сигнали. Фокусът беше към машинното гласоподаване, тъй като за първи път се осъществя такова всеобщо машинно гласоподаване в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР