Продължава недоволството на част от персонала на Пирогов. Трети ден

...
Продължава недоволството на част от персонала на Пирогов. Трети ден
Коментари Харесай

Протестите и недоволството в Пирогов продължават

Продължава недоволството на част от личния състав на " Пирогов ". Трети ден лекари, медицински сестри и санитари стачкуваха пред входа на болничното заведение. Те упрекват управлението в неприятно ръководство и желаят оставката му. От управлението на болничното заведение отхвърлиха обвиняванията.

София
 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Протестиращите настояват, че в последния месец заплатите им са понижени. От управлението прецизираха, че в действителност не са съумели да изплатят спомагателното материално стимулиране на чиновниците, тъй като трябвало да покрият задължения към снабдители.

проф. Николай Габровски - зам.-директор по лечебната активност в УМБАЛСМ " Пирогов ": Тези пари не са изгубени. Те са регистрирани. И всички ще си получат тези пари и са осведомени за това. доктор Станчо Проданов - клиника по изгаряния, УМБАЛСМ " Пирогов ": Ние в нашата клиника бяхме уверени, че няма да имаме ДМС и идващия месец. Ваня Асенова - здравна сестра в УМБАЛСМ " Пирогов ": Как ще даде парите на 20-ти. Няма причина да ги даде, в случай че той е покрил разноски на болничното заведение. Откъде ще ги извади. Касата превежда едни и същи суми.
От управлението на " Пирогов " настояват, че пациентите им през тази година са повече. А преди дни здравната каса е нараснала финансирането на болничното заведение с над 300 хиляди лв.. Дълговете също били понижени. Относно изказванията на протестиращите, че част от лекарите с дълготраен стаж били принуждавани да преподписват договорите, Габровски съобщи:

проф. Николай Габровски - зам.-директор по лечебната активност в УМБАЛСМ " Пирогов ": Заповед за смяна в структурите няма. Поради липса на такава заповед никой не би трябвало да подписва нищо. Всичко останало са клевети.
От управлението на болничното заведение отхвърлиха и изказванията на протестиращите, че има дефицит на консумативи. Професор Габровски заяви пред Българска национална телевизия, че тази година има минимално нарастване на заплатите на всички чиновници на болничното заведение. Протестиращите обаче отхвърлиха.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР