Продължава изясняването на причините за трудовия инцидент в Държавно предприятие

...
Продължава изясняването на причините за трудовия инцидент в Държавно предприятие
Коментари Харесай

Изясняват се причините за инцидента в зоната на АЕЦ „Козлодуй“

Продължава изясняването на аргументите за трудовия случай в Държавно дружество „ Радиоактивни боклуци “, наоколо до АЕЦ „ Козлодуй “, съобщи „ Би Ти Ви “. Трагедията стана през вчерашния ден, към 9:30 часа, по време на товаро-транспортни действия.

Работниците са се намирали в бездънен ров, когато върху тях паднал вързоп от солидни железа, пренасяни от кран. На място умират двама мъже, единият от които от прилежащия град Мизия. Другите двама потърпевши са признати в плевенска болница. Единият към този момент е изписан, а другият е с голям брой фрактури, което постанова да остане под лекарско наблюдаване.

Хранилището се построява в зоната за следен достъп на АЕЦ „ Козлодуй “, на повърхност от 460 декара, оповестяват още от „ Би Ти Ви “. Строежът стартира през 2017 година, а първият стадий, финансиран със 72 млн. евро от Европейската банка за възобновяване и развиване, включва построяването на защитна възглавница и обособяването на 66 кафези за ниско и средноактивни радиоактивни боклуци и се чака да завърши през 2021-ва.

Задачата е предоставена на Германо-българския консорциум „ Национално вместилище за радиоактивни боклуци “, чиято работа ще се ревизира през днешния ден от Инспекцията по труда.

„ Трябва да излезе истината и в случай че се окаже, че държавното дружество нещо не е подхванало, ние също ще поемем нашия дял от отговорността “, сподели изпълнителнителният шеф на Директива за птиците „ РАО “, Дилян Петров.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР