Продължава изпълнението на един от основните приоритети на правителството в

...
Продължава изпълнението на един от основните приоритети на правителството в
Коментари Харесай

Започва изготвянето на предпроектно проучване за газовия хъб Балкан

Продължава осъществяването на един от главните цели на държавното управление в региона на енергетиката в границите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз - създаване на европейския газоразпределителен център " Балкан ", който ще спомогне за енергийната сигурност в Югоизточна Европа.
В наличието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова „ Булгартрансгаз “ ЕАД и определеният консорциум подписаха контракта за правене на предпроектно изследване за газов хъб „ Балкан “.
Предпроектното изследване ще оцени в елементи комерсиалната и техническата жизненост на плана, ще дефинира точния бизнес модел за неговото осъществяване, ще даде опция за завършване на регулаторната рамка и конструкция за неговото финансиране. В рамките на изследването ще бъдат оценени целевите пазари, търсенето и доставката на природен газ. Ще бъде направена пътна карта за реализацията на плана.
Припомняме, че предходната година Европейската комисия утвърди финансирането на предпроектно изследване по плана за газов хъб „ Балкан “ в границите на 920 500 евро (половината от плануванаъа обща стойност) по Механизма за свързване на Европа. Стойността на подписания през днешния ден контракт е в общ размер на 2 327 437 лева След извършена социална поръчка за реализатор е определен българо-швейцарският консорциум ДЗЗД „ АФ-ЕМГ Консулт “. В период от 40 календарни дни след сключване на контракта, консорциумът ще показа промеждутъчен отчет за извършените действия, а всеобхватното изследване ще бъде направено в период от 110 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР