Продължава издирването на хора след рухването на мост в американския

...
Продължава издирването на хора след рухването на мост в американския
Коментари Харесай

Продължава издирването на хора след рухването на моста в Балтимор

Продължава издирването на хора след рухването на мост в американския щат Мериленд.
Прочетете още
Огромната железна структура падна във водата, откакто контейнеровоз се удари в един от пилоните ѝ през нощта. Причината е загуба на ръководство на плавателния съд.

Смята се, че над 20 души са паднали във водите на реката, двама са избавени, само че единият е в тежко положение, оповестява Българска национална телевизия. Това е най-сериозният случай с мост в Съединените щати след 2007 година, когато мост в Минеаполис падна във водите на река Мисисипи, тогава починаха 13 души.



Рухването на моста в 01:50 ч. през нощта локално време е снимано от камери. Това става безусловно за секунди, откакто 300-метровият контейнеровоз " Дали ", плаващ под Сингапурски байрак, се удря в един от носещите пилони на структурата. Тя се усуква и пада във водите на река Патапско. Светлините на кораба изгасват незабавно. На борда лумва пожар, който е сподавен. Всички от екипажа, в това число двамата лотсмани, са невредими. Преди конфликта екипажът на кораба предизвестява, че плавателният съд е изгубил двигателна сила и е отвън надзор.



Върху моста с дължина 2.57 км е имало хора, както и голям брой коли, в това число тир. Те политат към водите на река Патапско. В издирването им се включват голям брой организации и служби на щата Мериленд. Дълбочината на водата на това място е към 15 метра, температурата ѝ е към 8 градуса по Целзий. Операцията по издирването ще продължи дни, предизвестиха управляващите.



" Трябва да претърсим голям регион, който включва повърхността на водата, под водата и по палубата на кораба. На този стадий търсям минимум седем души ", сподели Джеймс Уолъс, началник на Противопожарната работа на Балтимор.

В щата Мерлиленд е оповестено изключително състояние, с цел да се улесни финансирането на всички нужни дейности по оправянето с последствията от случая.



" Това е немислима покруса. Преди всичко би трябвало да се молим за всички наранени, за фамилиите им и за спасителите, които първи се отзоваха и да им благодарим ", акцентира Брандън Скот, кмет на Балтимор.

Компанията-оператор на кораба " Дал " и е " Мерск ". Движението на кораби към и от пристанище Балтимор е прекратено за момента. В него остават блокирани плавателни съдове. То е най-натовареният американски порт за транспорт на коли, като работи с доста японски и немски производители на коли. Само през 2022 година отсам са превозени 75 000 автомобила. Мостът работи от 1977 година. Той е наименуван на Франсис Скот Кий, създателят на текста на американския химн - " Знаме, обсипано със звезди ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР