Продължава акцията на полицията в сградата на Нове Холдинг на

...
Продължава акцията на полицията в сградата на Нове Холдинг на
Коментари Харесай

Фондация Тракия: Колекцията на Божков е придобита много преди тази лотария

Продължава акцията на полицията в постройката на " Нове Холдинг " на ул. " Московска " в София. Там се съхранява и сбирката на Васил Божков, която органите на реда възнамеряват да изземат поради повдигнатите обвинявания към предприемача.

От фондация " Тракия ", която съхранява сбирката, излязоха с изказване, че всяка непрофесионална интервенция ще докара до големи вреди върху предмети с неповторима научна и културна стойност.

От прокуратурата оповестиха, че се изземват по оповестения от закона ред в наличието на най-хубавите експерти.

Колекцията на Васил Божков се състои от над 3 000 археологически материала и включва монументи от разнообразни материали, датирани сред 4 000 година прочие Хр. до 6 в. сл. Хр. Тя съдържа и най-голямата в света сбирка от ритони от бронз, сребро и сребро с позлата, осведомиха за Българска национална телевизия от фондацията.
 Какво съдържа сбирката от полезности на Васил Божков? Какво съдържа сбирката от полезности на Васил Божков?
Колекцията на Васил Божков се състои от над 3 000 археологически материала и включва монументи от разнообразни материали, датирани сред 4 000 година прочие Хр....
 Кирил Христосков, изпълнителен шеф на Фондация,,Тракия ", музей Васил Божков: Документи ги интересуват. Правят претършуване на пространствата. До тоя миг към момента не са почнали да изземват творби на изкуството. Имат такива планове. Тези предмети са придобивани в продължение на доста години и доста преди да съществува тази лотария. Всеки един предмет от тази сбирка е минал процедурата по обявление. Няма предмет, който да не е минал.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР