Продажбите на самозареждащи се хибриди, които работят както с двигател

...
Продажбите на самозареждащи се хибриди, които работят както с двигател
Коментари Харесай

Продажбите на хибриди в Европа изпреварват тези на дизелови автомобили

Продажбите на самозареждащи се хибриди, които работят както с мотор с вътрешно горене, по този начин и с батерия, изпреварват тези на дизеловите коли в Европа за първи път през 2021 година

Това демонстрират данните на Европейската асоциация на производителите на коли, представени от Ройтерс.

Една от всеки 11 продадени коли на Стария континент пък е напълно с електрозадвижване.

Самозареждащите се хибридни коли съдържат батерия, която се зарежда от мотор с вътрешно горене. Те могат да изминат лимитирано разстояние единствено благодарение на електрическа сила.

За разлика от тях, така наречен pulg-in хибриди се зареждат най-вече от батерия, която може да се зарежда и външно (от електрическата мрежа), което я прави и по-екологична. Тези коли също са подкрепени от мотор с вътрешно горене, до момента в който акумулаторните електрически коли работят единствено на батерия.

Общо 1 901 239 милиона самозареждащи се хибридни коли са регистрирани в Европейския съюз през 2021 година, което е забележителен скок по отношение на миналата година, когато броят им беше 1.1 милиона.

Регистрациите на дизелови мотори, които пострадаха след абсурда към Дизелгейт през 2015 година, се намаляват с една трета от 2.77 милиона през 2020 година до 1.9 милиона през 2021 година

Новите държавни дотации за транспортни средства с ниски или нулеви излъчвания, които влязоха в действие като част от стратегиите за възобновяване от пандемията, утроиха продажбите на хибридни и акумулаторни електрически транспортни средства през 2020 година до над един милион.

Автомобилните хибриди се преглеждат от производителите на коли като технология за преход към цялостната електрификация, само че техните екологични характерности са обект на рецензии от страна на природозащитниците, защото изследванията демонстрират, че водачите разчитат повече на мотора с вътрешно горене, в сравнение с батерията, което тласка във възходяща посока и въглеродните излъчвания на този вид транспортни средства.

През 2021 година продажбите на напълно акумулаторни електрически транспортни средства бележат растеж от 63.1% до близо 878 500 автомобила, демонстрират данните на Европейската асоциация на производителите на коли, до момента в който продажбите на plug-in хибриди нарастват със 70.7% до близо 867 100.

Бензинът остана най-разпространеният тип гориво, само че делът му в общите продажби понижава. Бензиновите коли съставляват 40% от новите регистрации, което е спад по отношение на регистрираните през 2020 година 48%.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР