Продажбите на електрически автомобили в Турция скочиха с рекордните над

...
Продажбите на електрически автомобили в Турция скочиха с рекордните над
Коментари Харесай

Продажбите на електромобили в Турция бележи рекорден ръст

Продажбите на електрически коли в Турция скочиха с рекордните над 465% от началото на 2023 година до юни, съгласно данните на промишлеността, представени от Daily Sabah. Основната причина за този взрив е все по-масовите продажби на първия локален електрически автомобил - турският Togg.

Около 12 792 нови коли с акумулатори са се сдобили със притежател единствено през първата половина на годината, съгласно данните на Асоциацията на автомобилните дистрибутори (ODMD), които демонстрират още, че общите продажби на коли в Турция през юни са постигнали най-хубавите си стойности за интервал от шест месеца.
 Първият народен електрически трен на Турция към този момент транспортира пасажери
Първият народен електрически трен на Турция към този момент транспортира пасажери

Влакът развива скорост от 160 км/ч

Хибридните коли също бележат растеж на продажбите.
 Снимка 612948
Източник:

Увеличение на цените

Непрестанното обезценяване се турска лира докара до 25% нарастване на цената на първата локално създадена електрическа кола в Турция - Togg T10X.

Въпреки че се сглобява в Турция и се популяризираше от президента Реджеп Тайип Ердоган като " сбъдване на 60-годишна фантазия ", автомобилът употребява вносни съставни елементи като акумулатори, мотори и електрически системи. При обезценяващата се турска валута това способства за скока на цените.

Така базовата цена за Togg от 953 000 турски лири се подвига на 1.207 милиона турски лири. Вариантът с най-дълъг пробег пък нараства до 1.537 милиона лири.
 Ердоган публично стана първият притежател на Togg
Ердоган публично стана първият притежател на първата Made in Turkey кола

Дългоочакваните доставки на електрическия автомобил започнаха
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР