Продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили и микробуси във

...
Продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили и микробуси във
Коментари Харесай

Джонсън: Великобритания ще забрани продажбата нови коли с бензинови и дизелови двигатели от 2030 г.

Продажбата на нови бензинови и дизелови коли и микробуси във Англия ще бъде неразрешена от 2030 година, а хибридните транспортни средства ще бъдат оповестени отвън закона пет години по-късно. Това разгласи министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън, който се пробва да извърши климатичната цел на Англия за нулеви чисти излъчвания, съобщи Ройтерс. 

" Сега е моментът да планираме зелено възобновяване с висококвалифицирани работни места, които да дават на хората задоволство от това, че оказват помощ страната да стане по-чиста, по-зелена и по-красива ", написа Джонсън в авторска публикация във " Файненшъл таймс ". Той иска да покаже, че държавното управление му извършва предизборните си обещания след последните няколко дни, които бяха тежки за премиера, в които той трябваше да се самоизолира след контакт с човек с Covid-19, а най-висшият му консултант, върлият последовател на Брекзит Доминик Къмингс, беше отхвърлен. 

Миналата година Англия стана първата страна от Г-7 записала в закон задачата до 2050 година да бъде с нулеви чисти излъчвания, което ще изисква цялостен ред промени в метода, по който британците пътуват, използват сила и се хранят. Общо проектът ще активизира 12 милиарда лири държавно финансиране и още три пъти по толкоз от частния бранш и до 2030 година той ще сътвори и поддържа 250 000 висококвалифицирани зелени работни места, уточни Джонсън. 

Новият период за възбраната на новите бензинови и дизелови коли е с пет години по-рано от това, което министър председателят даде обещание през февруари, когато той уточни 2035 г. Продажбата на хибридни коли ще бъде неразрешена от 2035 година съгласно новия проект. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР