Продажбата на безалкохолни напитки с високо съдържание на кофеин може

...
Продажбата на безалкохолни напитки с високо съдържание на кофеин може
Коментари Харесай

Забраняват продажбата на енергийни напитки на деца в Англия

Продажбата на безалкохолни питиета с високо наличие на кофеин може да бъде неразрешена в Англия, разгласи през днешния ден английското държавно управление, цитирайки опасания за здравето на подрастващите.

Т.нар. енергийни питиета съдържат високи равнища на кофеин и захар, като ги свързват със затлъстяването и редица други здравни проблеми.

„ Тъй като хиляди младежи постоянно употребяват енергийни питиета, неведнъж, тъй като се продават по-евтино от безалкохолните напитки, ще проведем съвещания за възбрана на продажбата на енергийни питиета на деца “, показва министър председателят Тереза Мей в изказване.

Подрастващите във Англия, които пият енергийни питиета са към 50% повече от връстниците им в Европа, се отбелязва в изказването.

Консултациите целят събиране на отзиви по тематиката, в това число до каква възраст да се ползва възбраната. При възможното ѝ приемане тя ще е в действие единствено за Англия, защото Шотландия, Уелс и Северна Ирландия имат право на лична политика в тази област.

Предвижда се възбраната да важи за питиета, съдържащи 150 мг кофеин или повече на литър.

Някои търговци на дребно към този момент не разрешиха продажбите на енергийни питиета на лица под 16 години. А от април тази година във Англия е в действие обособен налог върху безалкохолните питиета с високо наличие на захар. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР