Прочутият визионер, предприемач и футуролог Рей Кърцвейл, известен с възгледа,

...
Прочутият визионер, предприемач и футуролог Рей Кърцвейл, известен с възгледа,
Коментари Харесай

Закуската на футуролога Рей Кърцвейл: рецепта за вечен живот в 700 калории

Прочутият визионер, бизнесмен и футуролог Рей Кърцвейл, прочут с възгледа, че " гибелта е нещо недопустимо " счита, че методът, по който се храни, ще му помогне да доживее момента, когато човешкото схващане ще може да бъде пренесено в компютър.

По личните му думи Кърцвейл харчи " по няколко хиляди $ дневно " или към милион $ на година за хранителни добавки и пълноценно хранене, написа Business Insider .

Според изявление, което дава пред Каралайн Даниъл от Financial Times, закуската на Кърцвейл включва:

- горски плодове (85 калории на чаша)

- мрачен шоколад с еспресо (170 калории за унция)

- пушена сьомга и скумрия (100 калории за порция от три унции)

- соево мляко с ванилия (100 калории за една чаша)

- стевия (нула калории)

- овесена каша (от 150 до 350 калории за чаша, според от съставките и метода на приготвяне)

- зелен чай (нула калории)

Кърцвейл взима по 100 хапчета на ден (по-малко спрямо 250-те преди няколко години, съгласно сведенията, поради напредъка на технологиите) за всичко от " сърдечно здраве " до " очно, полово и мозъчно здраве ".

Колкото до тази част от закуската, която се състои от същинска храна, Кърцвейл споделя прад Даниъл, че тя натъртва на " здравословни въглехидрати " и " засища добре с по-малко калории ".

Което е правилно - в по-голямата си част.

" Здравословните въглехидрати " (за разлика от " нездравословните " - захар и рафинирани, мощно модифицирани въглехидрати като да вземем за пример белия хляб) нормално са пълнозърнести храни, което значи, че включват забележителна част фибри, което оказва помощ на храносмилателната система да работи добре.

Колкото до " засищането с по-малко калории ", храните с високо наличие на протеини и фибри са основни, с цел да се случи това.

Нека се върнем на закуската на Кърцвейл.

Овесената каша и горските плодове съдържат доста фибри, до момента в който пушената риба и соевото мляко са положителни източници на протеини. Поздравления.

Но тази закуска не е без добавена захар. Соевото мляко с ванилия съдържа 7 грама захар. Шоколадът - още 7 грама. А даже и захарта в плодовете да е изцяло натурална, въпреки всичко те съдържат 15 грама. Добавете още няколко грама от овесената каша и първото хранене на Кърцвейл за деня съдържа 30 грама захар. Това се приближава до максимума от 37,5 грама дневен банкет, които Американската сърдечна асоциация (AHA) предлага за мъжете. За дамите лимитът е 25 грама на ден.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР