Прочетете, за да сте подготвени другия път По-топлите дни са идеални

...
Прочетете, за да сте подготвени другия път
По-топлите дни са идеални
Коментари Харесай

Кой са най- често срещаните летни инфекции при кучетата

Прочетете, с цел да сте готови другия път

По-топлите дни са идеални за занимания навън или за отмора с вашето куче. Високите температури обаче също по този начин значат, че би трябвало да се грижите добре за хигиената на вашето куче, с цел да предотвратите възможни летни инфекции.

Въпреки това, в случай че желаете да извършите някоя от тези действия, ще би трябвало да вземете някои превантивни ограничения. Цялото развлечение, което ви следва през идващото лято, може да изложи на риск здравето на вашето куче. Начинът на живот навън е основен фактор за здравето на кучето, само че също по този начин го излага на разнообразни патогени. Следователно домашните любимци са по-склонни да имат голям брой здравословни проблеми през по-топлите месеци на годината.

По-долу можете да разгледате летните инфекции, които вашето куче може да получи и да научите по какъв начин да ги предотвратите.

Отит

Ушните инфекции и възпалението на ушите (отит) е изключително постоянно срещана лятна зараза при кучета. Повечето стопани къпят кучетата си по-често през лятото. В допълнение, кучетата може да прекарват повече време във водата през лятото.

Всички тези действия предизвикват струпване на влага в ушите им, дружно с растежа на бактерии, гъбички и дрожди. Тези микроорганизми могат да причинят отичане на ушите на вашето куче и да инфектират външната и вътрешната част на ушния канал, заради което отитът е доста по-често срещан през лятото.

За да предотвратите тази лятна зараза, би трябвало да изсушите добре ушите на вашето куче незабавно след баня или занимателен ден в басейна. Използвайте суха марля или чиста забрадка, когато ги сушите. Също по този начин е добра концепция да проверявате ушите на вашето куче на всеки два до три дни, с цел да търсите някакви признаци. По същия метод постоянното разчистване на ушите на всеки 15 дни е най-хубавият метод за поддържане на добра хигиена.

Кожни проблеми

Кожата на вашето куче е доста сензитивна и през лятото е изложена на няколко риска. Сред тези фактори са интензитетът на слънчевите ултравиолетови лъчи, ектопаразитите, солената вода и химическите субстанции в плувните басейни.

Всички тези фактори могат да причинят изгаряния, обриви, отичане и кожни инфекции. Предлагаме ви някой превантивни ограничения с цел да спрете тези летни инфекции да навредят на здравето на вашето куче:

Използвайте слънцезащитни кремове

Прекомерното излагане на слънчева светлина е доста рисково както за хората, по този начин и за кучетата. Освен че предизвиква изгаряния, той усилва и възможностите за рак на кожата. Ето за какво би трябвало да употребявате слънцезащитни артикули всекидневно, с цел да предпазите кучето си през лятото. Въпреки това, не можете да употребявате слънцезащитни артикули за хора. В магазините за домашни любимци можете да закупите слънцезащитен крем, особено основан за кучета.

Не оставяйте кучето ви мокро за дълги интервали от време

Трябва да изсушите добре кожата и козината на вашето куче, с цел да избегнете то да остане мокро прекомерно дълго. Бактериите, гъбичките и дрождите харесват мокра кожа и могат да причинят кожни инфекции.

Паразити

Ектопаразитите се развъждат повече при високи температури. Това усилва вероятността вашето куче да влезе в контакт с бълхи, кърлежи, акари и комари. Освен че предизвикват мощен сърбеж и инфектиране на кожата, тези ектопаразити могат да предадат съществени болести на вашия домакински любим. Ето за какво е значимо да ги предпазите от паразити с настъпването на лятото.

Стомашно- чревни инфекции

Промяната в температурата, топлината и измененията в диетата могат да причинят стомашно-чревни проблеми при кучетата. За да предотвратите заразяване на вашето куче, би трябвало да обърнете особено внимание на потреблението на храна и вода.

Инфо: https://myanimals.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР