Прочетете още: Microsoft стартира тестове на групов чат за Xbox

...
Прочетете още: Microsoft стартира тестове на групов чат за Xbox
Коментари Харесай

Как сигурно да изтрием Android устройство








Прочетете още: Microsoft започва проби на колективен чат за Xbox в Android и iOS

Компанията, в която работите, ви е купила нов телефон Android или остарелият ви телефон става прекомерно муден? Какъвто и да е казусът постоянно в днешно време се случва да се окажем с в допълнение устройство разполагаем. И въпреки да има доста на практика аргументи да го задържите, от време на време идва миг, когато най-хубавият избор е да го продадете, дарите или прехвърлите на различен.

Преди това обаче е добре да изтриете от него всяка информация за вашето минало, защото последното нещо, което желаете е новият притежател да получи достъп до ваши лични или корпоративни данни. Ето по какъв начин може да извършите това в четири стъпки.

1. Уверете се, че вашето Android устройство е криптирано

Един от най-големите страхове при изтриването на устройствата е малко евентуалната, само че допустима вероятност някой по-късно да употребява инструмента за възвръща на данните, с цел да откри и събере останалите данни.

Поради тази причина първата и най-важна стъпка при сигурното заличаване на вашето устройство е криптирането на локалния сторидж. Ако телефонът ви е относително нов, то има огромен късмет той към този момент да е криптирам по дифолт. Но за всеки случай е добре да се ревизира.

В секцията Security има алтернатива Encryption (всъщност името на опцията и мястото й може да се разграничават при обособените производители на устройства и версии на Android, само че нормално е лесна за откриване). Там може да се види дали телефонът към този момент е криптиран и в случай че не е, по какъв начин да се стартира развой по криптиране.

Самият развой по криптирането ще отнеме време и няма да можете да употребявате устройството си, до момента в който не завърши.

2. Извадете SIM картата и всички други карти памет

След като сигурността на устройството ви е обезпечена, уверете се, че SIM картата и всяка друга външна карта памет са отстранени. И двете карти може да са свързани с вашата идентичност и да са цялостни с персонални данни и няма причина да се оставят в смарт телефона, който към този момент няма да употребявате.

3. Възстановяване на заводските настройки за цялостно заличаване на устройството

Тази стъпка е действителното заличаване на телефона. Трябва да се върнете в систематичните настройки и да изберете секцията Backup & reset. Ако не я намирате там, отворите секцията System и по-късно погледнете в Backup & reset или единствено в Reset.

Намерете и изберете опцията за възобновяване на заводските настройки и изберете всички последващи варианти, с цел да изтриете другите типове данни и профили. Вероятно по-късно системата ще ще изиска удостоверение и въвеждане на PIN код, образец или ключова дума за отбрана. Изпълнете всички тези задания и изчакайте, до момента в който Android си свърши работата.

4. Премахнете всички останали връзки с ваши профили

И на последно място ръчно би трябвало да премахнете телефона си от Гугъл профила щи от всички други профили, които могат да са свързани с него.

За Гугъл единствено посетете тази страница, намерете устройството в листата, кликнете върху него и изберете аления бутон REMOVE, който се появява. Това ще подсигурява, че профилът в Гугъл към този момент не е обвързван с него.

Помислете за някакви други услуги, които може би имат същите варианти – ръководство на пароли като 1Password, Dashlane или LastPass; или приложения за автентикация на няколко устройства като Authy – и влезте в съответния уеб страници, с цел да отстраните някакви останали връзки.

По този метод вашият Android телефонът е несъмнено заличен и подготвен за своя нов живот.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР