Проблемите със зрението при котките са често явление. Обикновено те

...
Проблемите със зрението при котките са често явление. Обикновено те
Коментари Харесай

Проблеми със зрението при котките

Проблемите със зрението при котките са постоянно събитие. Обикновено те са провокирани от немарливост на стопаните и повеждам в доста случаи до загуба на зрението на животните. Затова всички неестествени симптоматични промени при пухкавите домашни любимци би трябвало да доведат до посещаване при ветеринарен експерт.

Най-честите съществени болести на очите при котките са конюнктивит, глаукома и катаракта, а аргументите, които водят до очни проблеми са инфекциите, пострадванията, усукването на клепача, възпалителни процеси в роговицата и кръвоносните съдове.

Конюнктивит при котките

Най-често се популяризира гнойният конюнктивит. Причината е контакт на инфекциите с лигавицата. В ъгълчетата на очите се образуват гнойни торбички и това е най-изявеният признак на болестта. Придружават се и от конвулсии на клепача.

Нужно е незабавно окото да се промие с риванол или различен разтвор за разчистване. Антибиотик под формата на крем за мазане би трябвало да се ползва на местата с гной.

Катаракта при котките

Това не е един тип заболяване, като лекуването на всяко зависи от причинителя и е самостоятелно. Има и вродени катаракти. Заболяването се характеризира с избледняване на цвета на лещата на окото. Понякога тя изцяло побелява. Причинител са инфекциите и възпалителните процеси.

Лечението се състои в мазане с разнообразни разтвори и мехлеми, включващи антибиотици. Най-често се постанова оперативна интервенция с потребление на способи на тъканна терапия. Необходимо е да се работи бързо, тъй като от това зависи триумфа на лечението.

Глаукома при котките

За това очно котешко заболяване е присъща атрофията на зрителния нерв. Тя води до увреждане на зрението и ослепяване. Симптомите са увеличаване на очната ябълка и чувство за неотстъпчивост при досег.

При ранно разкриване на болестта зеницата се уголемява и лекуването дава добър резултат. При неглижиране настава слепота.

 Проблеми със зрението при котките

Симптоми при болести на очите на котките

- Поява на секреция - бистра секреция, която не е съпроводена с болежка е сигнал за разстройства в слъзния механизъм. Всеки тип секреция демонстрира, че е наранена роговицата или вътрешното око. Гнойният секрет приказва за съществено заболяване като конюнктивита.

- Наличие на болежка - този симптом демонстрира, че пострадванията са в роговицата или вътрешното око

- При излизане на белезникава мембрана от вътрешния ъгъл на окото става въпрос за изпаднал трети клепач

- Помътняването на окото значи, че е заболяло вътрешното око. Същото се отнася при съществуване на твърдо или меко око

- Изпъкналото или хлътнало око също приказват за някаква болестна смяна.

Виж също: Грижа за очите на котките

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР