Проблемите със съня могат да бъдат едно от най-изтощителните преживявания

...
Проблемите със съня могат да бъдат едно от най-изтощителните преживявания
Коментари Харесай

Хигиена на съня: добри навици за качествена почивка

Проблемите със съня могат да бъдат едно от най-изтощителните прекарвания в актуалния живот.

Това е по този начин, тъй като сънят визира мозъка и тези, които страдат от бодърствуване, могат да страдат от неприятна памет, промени в апетита и промени в настроението.

Според списание Sleep, към една трета от възрастните в международен мащаб не получават нужния си сън. Според откриватели 35% от хората ще страдат от бодърствуване в някакъв стадий от живота си в зрелост.

За мнозина безсънието може да се окаже единствено фаза и елементарно да бъде поправено. За други, обаче, може да е проблем.

Според Кейт Михалм, публицист и създател на „ Научи себе си да спиш: Ръководство за някогашен безсънник “, първата цел е да подобрите хигиената на съня си. „ Твърде постоянно ще саботираме всяка действителна опция за добър нощен сън, без даже да го осъзнаваме “, споделя тя. " И за какво? Защото не знаем какво би трябвало да създадем и по кое време би трябвало да го създадем. "

„ Хигиена на съня “ е изчерпателен термин, който обгръща всички положителни привички, които можете да възприемете, с цел да увеличите оптимално възможностите си за първокласен сън. Твърде постоянно тези, които изпитват усложнения със съня, не обръщат внимание на хигиената си на съня, което значи, че не съумяват да основат оптималните условия, нужни за допустимо най-хубавия нощен сън.

Сънят се контролира от хипоталамуса, дребна част от мозъка, която се управлява от светлината. Той оказва помощ да настроите личния си персонален часовник и изисква верните известия да му се изпращат в точното време на деня, с цел да работи дейно. „ Поведението в поддръжка на съня е доста по-въздействащо, в случай че сте наясно какво се случва в мозъка и тялото ви “, изяснява Михалм.

Добрата хигиена на съня изисква основаване на съвършени условия, нужни, с цел да си осигурите най-хубавия късмет за качествена отмора. Но това е освен това от пазаруване на хубаво легло и комфортни възглавници. Става дума за основаване на здравословни привички денем и основаване на график за сън, който е по едно и също време реален и ефикасен.

Сред главните правила за добър сън са задействане на естествения темп в човешкото тяло и понижаване на светлините от екрани преди лягане.

Проветряване на стаята без значение от сезона ще достави О2, а той ще обогати кръвта и тялото ще се усеща по-добре.

Намаляването на алкохола и кофеина са наложителни преди лягане. Фрагментацията на съня - с други думи, събуждането през нощта - може да бъде породена от редица неща, в това число кофеин, алкохол и високи равнища на хормона на напрежението кортизол.

Експертите поучават и да се заобикаля късната вечеря, с цел да може тялото да бъде оптимално отпуснато за сън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР