Проблеми, възникнали при реконструкцията на довеждащия водопровод от язовир Асеновец“

...
Проблеми, възникнали при реконструкцията на довеждащия водопровод от язовир Асеновец“
Коментари Харесай

„В и К – Сливен“ поиска съдействие от Общината заради затруднения с водния проект

Проблеми, зародили при реконструкцията на довеждащия тръбопровод от язовир „ Асеновец “ до Сливен, разискаха на среща кметът Стефан Радев и представители на институциите, ангажирани в процеса от проектирането до самото създаване на оборудването.

Тя бе проведена от Община Сливен в отговор на поискано от „ В и К – Сливен “ подпомагане. Фирмата е бенефициент на държавния европроект за реорганизация и рехабилитация на В и К – мрежата, част от който са дейностите, свързани с довеждащия тръбопровод.

Участваха шефът на водното сдружение инж. Севдалин Рашев и специалисти, представители на фирмата-изпълнител на плана, на Регионалната дирекция за народен строителен надзор /РДНСК/, на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД и на „ Електроразпределение Юг “ ЕАД. От страна на Община Сливен – зам. кметът Камен Костов, основният проектант Виктор Дойчинов и общински специалисти.

Проблемите, които бяха изложени в диалога от проектантите, се отнасят предимно до технологичната част на обекта. Става въпрос за дълъг сектор от електропроводи, които попадат непосредствено в трасето на водопровода. Това прави полагането му там невероятно. Другият дискутиран проблем бе, че водопроводът минава през селищно образувание „ Кироолу “, където няма приложена регулация. Освен това в сектор, където би трябвало да бъде положен водопроводът, има стълбове на електропреносната мрежа, която също минава през трасето.

Предмет на полемика бяха няколко разновидността за решение. От страна на Община Сливен кметът Стефан Радев се ангажира с цялостно подпомагане в процеса, което да е законосъобразно и в полза на по-бързото изпълнение на плана за отвеждащия тръбопровод. В тази връзка Общината ще приложи регулация на терена, който попада в „ Кироолу “, дружно с всички следващи процедури. Това ще разреши изместване на техническата инфраструктура и полагането на водопровода, без да бъде наранена електропреносната мрежа.

По отношение на дългия участък от 2 км на водопровода, оптималният вид е да бъдат отстранени ел. стълбовете по трасето и да бъде построена подземна електропреносна мрежа.

На срещата кметът Радев още веднъж изиска от „ В и К – Сливен “ да извърши отговорностите си за асфалтиране на секторите, по които към този момент са завършили ремонтите. Липсата на асфалт основават значими проблеми за естественото придвижване и са причина за произшествия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР