Проблемът със замърсяването с пластмаса придобива много застрашителни размери с

...
Проблемът със замърсяването с пластмаса придобива много застрашителни размери с
Коментари Харесай

Екоактивист: Проблемът със замърсяването с пластмаса придобива много застрашителни размери

Проблемът със замърсяването с пластмаса придобива доста застрашителни размери с всяка минала година. Това сподели за предаването " Човекът на фокус " на Радио " Фокус " екоактивистът Вера Петканчин, и добави, че това е залегнало в основата на онлайн курса " ЕкоУскорител ", който е апел към всички младежи за по-активни дейности за разрешаването на проблемите с пластмасовите боклуци.

" Основното, върху което тя е ориентирана е решенията, и цели да предизвика участниците да стартират да търсят предприемачески решения на този проблем. Липсата на положително ръководство на пластмасовите боклуци води до голям брой здравни опасности за хората ", сподели още Вера Петканчин.

" Проблемът е голям, тъй като всяка година производството на пластмасови артикули нараства, а тяхното разграждане става извънредно постепенно, и в този развой околната среда се замърсява с приключването на разнообразни химически субстанции, които попадайки в природата, попадат в това число и в човешкия организъм. За страдание, макар че съществуват голям брой решения, които адресират разнообразни аспекти и етапи от виталния цикъл на пластмасовите артикули, въпреки всичко не можем да кажем, че световно съумяваме да реализираме обилни триумфи за ограничение на пластмасата. В международен мащаб към този момент има разнообразни решения, които са ориентирани към нововъведения в материалите, употребявани за произвеждане на пластмаси. В България също има започващи компании новаторски, които се стремят да адресират този проблем, които са екологично мислещи. ", добави екоактивистът. 

Според екоактивистът Вера Петканчин е " извънредно значимо да се обръща внимание на тези бизнесмени, които носят нововъведенията, и тези нововъведения са в сърцевината на решаването на екологичните проблеми ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР