Проблемът с варненските акции в Пловдивския панаир е на Пловдив

...
Проблемът с варненските акции в Пловдивския панаир е на Пловдив
Коментари Харесай

Портних: Проблемът с варненските акции в Панаира е на Пловдив

Проблемът с варненските акции в Пловдивския панаир е на Пловдив и те имаха опция да го решат неведнъж през последните години, съобщи кметът на морския град Иван Портних.

„ Корнелия Нинова като зам.-министър в държавното управление на Иван Костов продаде Пловдивския панаирна Гергов Гергов. По времето на Борислав Гуцанов като ръководител на Общинския съвет във Варна, който в този момент е заместител на Нинова в партията, загубихме акциите си в Дупката. Варненци не сме дали една стотинка за терена на Дупката, а си върнахме изгубеното по времето на Гуцанов. Държавата ни върна Дупката и се получи по този начин, че във Варна останаха едни акции от Панаира. Ако те са били значими на някого в Пловдив или на страната, постоянно сме казвали, че сме подготвени да ги заменяем за средства, с които да си оправим Дупката. През последните 5 години обаче никой не си мръдна пръста. Парадоксално е, че тематиката се повдига преди избори от тези, които са продали Панаира на Гергов и са помогнали Община Варна да загуби акциите си в Дупката. Защо Нинова като министър на стопанската система в държавното управление на „ Промяната ” не извади 16 млн. лева за акциите, колкото е тяхната оценка. Лично споделих на кмета на Пловдив и на Общинския им съвет - съберете се, вземете решение и изтеглете един заем от 16 млн. лева, като е толкоз значимо за Пловдив ”.

По мотив публикуваната информация от варненския народен представител от „ Политическа партия - Демократична България “ Стела Николова за формирано от прокуратурата досъдебно произвеждане против него поради акциите на Панаира Портних съобщи, че през последните три години в общината са осъществени над 120 инспекции от всякакво естество.

„ Чудесно е, че Николова е сезирала прокуратурата, тя сезира всеки ден. Чудесно е, че има досъдебно произвеждане. Тази дама нонстоп задава бомбастични въпроси. Дълго време тя лъжеше настойчиво, че сме разрешили градеж на Веселин Марешки в Морската градина. Сега към този момент има правосъдно решение, че той няма нужните документи и в този момент тези обекти ще бъдат съборени като незакони ”, добави Портних.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР