Проблемът с увереността и с ниска самооценка е доста сериозен

...
Проблемът с увереността и с ниска самооценка е доста сериозен
Коментари Харесай

4 сигурни знака, че страдате от ниска самооценка

Проблемът с увереността и с ниска самокритика е много сериозен и все пак постоянно подценяван. Несигурното държание може да наподобява срамежливо и не изключително проблематично, само че в действителност е много токсично – нервира близките, кара ви да пропускате значими благоприятни условия и въздейства зле на психологичното ви здраве. Добрата вест е, че има избрани издайнически неща, които алармират, че имате проблеми с увереността.

Ниското самочувствие се отнася до човек с общо неприятно възприятие за самокритика. По създание това значи да имате неприятно мнение за себе си. Ниското самочувствие може да включва набор от фактори, като вашето възприятие за еднаквост, самонадеяност, възприятие за подготвеност и възприятие за принадлежност.

Самочувствието е освен това от това да се харесвате като цяло – това също значи да вярвате, че заслужавате обич и да цените личните си мисли, усеща, отзиви, ползи и цели. Може също да играе роля в метода, по който позволявате на другите да се отнасят с вас.

Наличието на самочувствие освен въздейства върху това по какъв начин се чувствате и по какъв начин се отнасяте към себе си, само че даже може да повлияе на мотивацията ви да преследвате нещата, които желаете в живота, и способността ви да развивате здрави, подкрепящи взаимоотношения. Той играе значима роля в разнообразни области на живота, заради което ниското самочувствие може да бъде толкоз сериозен проблем.

4 сигурни знака, че страдате от ниска самокритика

1.Липса на убеденост

 ниска самокритика 4 сигурни знака, че страдате от ниска самокритика фотография: pinterest

Хората с ниска самокритика са склонни да имат ниско самочувствие и противоположното.Ниското самочувствие може да играе роля в причиняването на липса на убеденост, само че неприятното самочувствие може също да способства или да утежни неприятното самочувствие.

Увереността в себе си и качествата ви разрешава да знаете, че можете да разчитате на себе си, с цел да управлявате разнообразни обстановки. Тази самонадеяност значи, че се чувствате удобно и решително, когато се ориентирате в доста разнообразни неща, които може да срещнете в живота, които могат да играят значима роля за цялостното ви богатство.

Намирането на способи да придобиете убеденост в себе си и своите качества може да бъде потребно. Придобиването и практикуването на нови умения е една тактичност, която може да опитате. Това даже може да помогне за понижаване на възприятието на тревога, защото проучванията свързват неналичието на убеденост с по-високи равнища на тревога, изключително когато сте под стрес.

2.Липса на надзор

 ниска самокритика 4 сигурни знака, че страдате от ниска самокритика фотография: pinterest

Хората с ниска самокритика постоянно усещат, че имат дребен надзор върху живота си или това, което им се случва. Това може да се дължи на чувството, че имат дребна дарба да основават промени в себе си или в света. Те се усещат безсилни да създадат каквото и да било, с цел да разрешат проблемите си.

Изследванията откриват, че в обстановки, в които хората имат дребен надзор върху това, което се случва, по-високото самочувствие може да помогне за облекчение на някои от отрицателните резултати от тази загуба на надзор, което в последна сметка е от изгода за психологичното здраве.

Ако чувствате, че нямате надзор над живота или обстановката си, намирането на способи да подобрите самочувствието си може да бъде потребно за вашето благоденствие.

3.Отрицателно обществено съпоставяне

 ниска самокритика 4 сигурни знака, че страдате от ниска самокритика фотография: pinterest

Социалното съпоставяне от време на време може да извърши позитивна функционалност и да ускори самочувствието на човек. Но сравняването с другите може също да навреди на самочувствието. Хората с ниска самокритика може да са по-склонни да вземат участие в това, което е известно като възходящо обществено съпоставяне или сравняване на себе си с хора, които считат, че са по-добри от себе си.

Социалното съпоставяне не постоянно е неприятно. Например, тези съпоставения могат да бъдат източник на информация и ентусиазъм за усъвършенстване. Когато хората са оставени с възприятие на некомпетентност или безизходност обаче, това може да попречи на самочувствието.

Социалните медии също могат да играят роля в сходни съпоставения, допринасяйки за ниското самочувствие. Ако постоянно се сравнявате неподходящо с хора в уеб сайтове за обществени медии като Фейсбук и Instagram, самочувствието ви може да пострада.

4.Проблеми с настояването за това, от което се нуждаете

 ниска самокритика 4 сигурни знака, че страдате от ниска самокритика фотография: pinterest

Когато човек има ниска самокритика, може да му е мъчно да изиска това, от което се нуждае. Проблемът с настояването за това, от което се нуждаете, може да бъде породен от възприятие на стеснение. Или може да почувствате, че потребността от помощ и поддръжка е знак, че сте некомпетентни.

Тъй като тяхното самочувствие е ниско, някой с ниско самочувствие също може да почувства, че не заслужава помощ. Те не дават приоритет на личните си стремежи, тъй че се борят да се утвърдят, когато са в потребност.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР