Проблемът с преяждането изглежда е общ за всички. Той често

...
Проблемът с преяждането изглежда е общ за всички. Той често
Коментари Харесай

5 съвета, които ще ви помогнат да избегнете преяждането

Проблемът с преяждането наподобява е общ за всички. Той постоянно се свързва с прочувствени положения и е компулсивно. Преяждаме на фона на изтощеност, стрес и други психически нестабилни положения. Проблемът става изключително незабавен с наближаването на Коледните и новогодишни празници, когато нито масата, нито стомахът могат да устоят на количеството храна. Предлагаме ви 5 съвета, които ще ви оказват помощ да се насладите на вкусната храна без по-късно да страдате.
Внимавайте с глада
Не довеждайте тялото си до положение, в което сте подготвени да изядете слон. Когато сме доста гладни, рискът от преяждане се усилва няколко пъти. Затова се пробвайте да хапвате здравословно сред храненията и да ядете, когато почувствате апетит. Опитайте обаче да не ядете плодове сред храненията - те предизвикват скокове в равнищата на кръвната захар, което може да ви накара да се почувствате гладни.
Яжте постепенно
Когато се храните постепенно, част от храната има време да бъде усвоена и тялото осъзнава, че сте сити. Опитайте се да не ядете небрежно. Превърнете закуската, обяда и вечерята в ежедневни ритуали, посветете това време на себе си, спрете да се притеснявате за проблеми и просто се насладете на храната си. И несъмнено, не забравяйте да дъвчете добре.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР