Проблемът с Макпетрол, откъдето вчера заявиха, че от началото на

...
Проблемът с Макпетрол, откъдето вчера заявиха, че от началото на
Коментари Харесай

Няма да има проблем с доставките на газ в Северна Македония от 1 януари

Проблемът с " Макпетрол ", откъдето през вчерашния ден обявиха, че от началото на годината няма да внасят и доставят газ до клиентите си, е решен, сподели ръководителят на Комисията за енергийно контролиране в Северна Македония Марко Бислимовски в изявление за ТВ 24.

По думите му газ в Северна Македония ще има, а от 1 януари ще влязат в деяние нови пазарни правила.

Тази заран " Електроцентрали Северна Македония -Продажби " разгласява покана за набиране на предложения от локални и задгранични компании, които могат да обезпечат и доставят нужните количества газ за произвеждане на топлинна сила за топлофикациите, както и за останалите консуматори на природен газ в страната.

„ Рисковете доставчиците да имат проблеми с ликвидността, в случай че избрани консуматори не заплащат, ще ги поеме страната посредством държавната компания ГА-МА, само че считам, че това ще са дребни отклонения и по този начин ще решим казуса ", сподели Бислимовски.

По-рано през днешния ден министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски сподели, че парно за жителите и газ за компаниите ще има и след 1 януари, а Скопие ще бъде снабдявано без спиране, което значи, че няма да се постанова топлофикациите да работят на дизел или мазут, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР