Проблемът на АЕЦ “Белене” не е бил този или онзи

...
Проблемът на АЕЦ “Белене” не е бил този или онзи
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Истината е една, проект АЕЦ “Белене” е необходим на България

Проблемът на АЕЦ “Белене” не е бил този или оня отчет. Не чаках, че от Българска академия на науките ще имат храброст да кажат, че този план не е добър. АЕЦ “Белене” не беше спрян заради оценките, а по чисто политическо решение. Истината е една, планът АЕЦ “Белене” е нужен на България. Това съобщи някогашният министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 година в Бургас. В интервала 1979–1984... към профила в предаването “Лице в лице” по БТВ.

"Не сме чули този, който спря планът, какво мисли за стартирането му. Посланикът Ерик Рубин не е споделил нищо ", разкри той.

"Ние сме еколози, в случай че след 10-15 години всички се движим с електроавтомобили и би трябвало да ги зареждаме всяка нощ, то знаете ли какъв брой ползване ще е да се заредят? ", запита Овчаров.

"Няма цена 10 милиарда лв. за АЕЦ “Белене”, цената е 4 милиарда лева Изхарчили сме 1 милиард лв. единствено за площадка. Остават ни 3 милиарда. Нашата центала ще е най-евтината. Пари от централата ще се точат когато се надува цена, не когато се смъква.
Цената може да е надута до 10 милиарда, тъй като внезапно се прибавят някакви такси и суми ", добави някогашният министър.

"Ако желаеме да вървим към създаване на електроцентралата би трябвало да има политически консенсус. Няма спекулация АЕЦ “Белене”, има закононарушение прекъсване на АЕЦ “Белене”, сподели още политикът.

"Това, че Българска социалистическа партия е опозицията е реалност. Ако Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила има нещо, което не може да се отхвърли е, че напипа слабите места на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила. На хората им е нужна визия за бъдещето от опозицията ", приключи Румен Овчаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР