Проблемът е, че при първия избор не бяха спазени партийните

...
Проблемът е, че при първия избор не бяха спазени партийните
Коментари Харесай

Донка Михайлова, БСП: Има информация за оказан натиск при избора на ръководство на Сдружението на общините

" Проблемът е, че при първия избор не бяха спазени партийните квоти, което основава напрежение и предпоставки този вид салда в новия директорски орган да бъдат нарушени. Имаме една много комплицирана система за намиране на тези салда. Тя включва както кметовете, които съставляват избраните политически партии, по този начин и общинските съветници и ръководителите на общинските препоръки. Ние сме постигнали единодушие, че представителите на Българска социалистическа партия в Управителния съвет ще бъдат четирима ", съобщи кметът на Троян и заместник-председател на УС на Националното съдружие на общините в Република България Донка Михайлова пред БНР.

Тя направи този коментар във връзка проблема, че ГЕРБ е номинирал и дал своя вот подкрепения от тях на локалните избори кмет на Перник Станислав Владимиров за член на управлението на УС, с което е лишил полагащата се по право квота на Българска социалистическа партия и тяхната номинация кмета на Дупница Първан Дангов. По този метод ръководещата партия има двама представители, до момента в който опозиционната Българска социалистическа партия остава без подобен от Югозападен район.  

Михайлова показа информация за напън, упражняван по време и на самото съвещание. „ Мисля, че извървяхме много дълъг път, с цел да реализираме нежни салда, макар че сме надалеч от задачата. Път, в който локалните управляващи потвърдиха, че могат да бъдат достоверни представители на жителите. Силно се надявам, че макар основания проблем, ние ще намерим балансите и ще се върнем към това съгласие в управителните органи, което прави това съдружие сполучливо ", посочи кметът на Троян.

" Освен УС на НСОРБ, предстоят и други избори. Ние би трябвало да определим своите представители в редица органи и в оперативните стратегии в европейските органи на локалното самоуправление. И основаването на това напрежение ще докара до напрежение при всички тези избори ", сподели още Донка Михайлова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР