Проблем с двигателя е лишил Никола Цолов от първата му

...
Проблем с двигателя е лишил Никола Цолов от първата му
Коментари Харесай

ПОВРЕДА: Проблем с двигателя лиши Никола Цолов от първа победа във Формула 3

Проблем с мотора е лишил Никола Цолов от първата му победа във Формула 3, стана ясно след края на спринтовото съревнование за Гран при на Бахрейн. Българският водач на ART Grand Prix водеше в по-голямата част на конкуренцията, само че в последна сметка финишира на четвъртото място.

Проблемите са настъпили след недостатък на датчика, който дефинира количеството гориво, което да постъпва в мотора. Така е влизало прекалено много гориво и моторът е почнал да се " дави ".

" Доволен съм от пилотирането си, само че поради казуса с мотора, който се появи в шестата обиколка и ставаше все по-сериозен, изгубих успеха ", съобщи той, представен от тима си.

" Стратегически надпреварата ми беше построено вярно, до момента в който колата вървеше добре, а и по-късно съумях да отбия всички офанзиви и да си върна първото място. От един миг нататък към този момент нямах скорост за това. В първите 5-6 обиколки пазех гумите, единствено в един тур натиснах по-сериозно, само че след това нямах мощ за освен това ".

Утре следва главното съревнование от програмата на Формула 3 в Бахрейн, което започва в 11 часа българско време и ще бъде дълго 22 обиколки. В него Цолов започва от 11-ото място.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР