Проблем: Надзорникът на зоопарка остана без кадри Община Пловдив отново

...
Проблем: Надзорникът на зоопарка остана без кадри Община Пловдив отново
Коментари Харесай

Пак търсят животни за зоопарка

Проблем: Надзорникът на зоопарка остана без фрагменти

Община Пловдив още веднъж търси компании, които да доставят животни за зоологическата градина. Първите два търга бяха анулирани, тъй като нямаше претенденти. Третият се организира с един участник, която обаче не отговаряше на изискванията. Фирма от Словакия беше дала цена с включен Данък добавена стойност и по този метод надвиши " тавана ", посочен в тръжните бумаги.

Новата поръчка също е разграничена на 11 обособени позиции и е на стойност 83 300 лв. без Данък добавена стойност. Общата стойност на животните е по-висока от тази в анулирания търг и е същата, каквато оферираше словашкият снабдител. Офертите ще се отварят на 4 юни. Общинското дружество " Зоопарк - Пловдив " чака двойки антилопи, сурикати, евроазитатски рис, сервал, камили. Ако и в този момент черна котка не ни мине път, в зоологическата градина ще има още носати мечета и котешки лемур.

Строителните работи към момента не са почнали, макар тържествения водосвет, отслужен в зоопарка в средата на февруари. Тогава кметът Иван Тотев беше оповестил, че до няколко дни компания " Запрянови - 03 " ще се върнат на обекта, с цел да го приключат най-много за един месец. И че през лятото зоопаркът ще бъде отворен.

" Чакаме строително позволение ", удостовери през вчерашния ден шефът на компанията Вакрил Запрянов. Разрешението се бави от надзорна компания. От Община Пловдив увериха, че в околните дни ще изяснят каква е повода документът да не е подписан.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР