Пробив в данните на полицията в Северна Ирландия: Защо изтичането на информация е толкова сериозно и защо някои служители се чувстват уязвими?

...
През февруари Новата ИРА пое отговорност за стрелбата по главния
Коментари Харесай

През февруари Новата ИРА пое отговорност за стрелбата по главния инспектор Джон Колдуел, който беше тежко ранен при нападение с оръжие в Омаг.

Следващия месец заплахата от тероризъм беше повишена от значителна на тежка, което означава, че атаките са много вероятни.

„Тази заплаха идва от дисиденти ирландски републиканци, само- в стил Нова ИРА по-специално, конгломерат от отцепнически фракции, които все още преследват ирландското единство с насилствени средства“, каза старши кореспондент на Sky News за Ирландия.

„Освобождаването на имената и ранговете на приблизително 10 000 действащи полицаи и цивилният персонал играе право в ръцете на тези, които смятат офицерите на короната за легитимни мишени."

По-рано тази година главният полицай Саймън Бърн каза, че получава почти ежедневни брифинги за заговори за нападение и убийство на неговите офицери, и че продължаващата заплаха от дисиденти републиканци остава „истинска тревога“.

Пробив в данните на полицията в Северна Ирландия: служителите на PSNI останаха „невероятно уязвими“ поради човешки грешка

Изображение: Полицейската служба на Северна Ирландия (PSNI) ACC Крис Тод каза, че нарушението е „сериозно безпокойство“

За щастие няма домашни адреси, но отговорът на искане за свобода на информацията съдържа фамилното име, инициалите, ранга , работно място и отдели за всички служители на PSNI.

Също така разкри членове на звеното за организирана престъпност, служители на разузнаването, разположени на пристанища и летища, служители в звеното за наблюдение и почти 40 служители на PSNI, базирани в централата на MI5 в Холивуд, съобщи Belfast Telegraph.

Данните са потенциално видими за обществеността между два и половина до три часа.

Лиъм Кели, председател на Полицейската федерация за Северна Ирландия (PFNI), каза, че много служители „предприемат изключителни и извънредни действия“, за да гарантират, че ролята и самоличността им се пазят в тайна, включително крият работата си от семействата и приятелите си.

Той каза, че за някои работейки в „най-опасните аспекти на полицията“, „воалът на тайната е техният щит“ ​​и сега редица служители се чувстват „особено уязвими“, защото самоличността им е потенциално разкрита.

Г-н Кели каза, че силата сега има отговорност да се увери, че се чувстват в безопасност. Някои служители може да не успеят да продължат работата си или може да се наложи да преместят местоположения или от домовете си.

Попитан дали пробивът може да бъде полезен за терористичните организации, помощник-началникът на полицията Крис Тод каза, че е от „значително безпокойство“.

Той каза, че няма непосредствени опасения за сигурността, но добави: „В момента работим в среда, в която има сериозна заплаха за нашите колеги от тероризма, свързан със Северна Ирландия, и това е последното нещо, което някой в ​​организацията иска да чуе."

Представителят на Полицейския съвет на Демократическата юнионистка партия (DUP) MLA Тревър Кларк описа нарушението като "безпрецедентно".

Той каза: „Това не само застрашава безопасността на служителите, но допълнително ще подкопае морала в организацията в момент, когато персоналът държи линията на фона на безпрецедентни бюджетни съкращения.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР