Пробация наложи Районен съд Варна на 50-годишен, отправил закани с

...
Пробация наложи Районен съд Варна на 50-годишен, отправил закани с
Коментари Харесай

Пробация за 50-годишен, гонил с нож и закани с убийство две жени във Варна

Пробация наложи Районен съд Варна на 50-годишен, отправил закани с убийство към две дами, оповестиха от пресслужбата на институцията.  

Подсъдимият беше приет за отговорен по повдигнато по отношение на него обвиняване по чл.144, алинея 3 от Наказателния кодекс  - за отправяне на закана с ликвидиране, като това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му.

Деянието е осъществено на 7 август 2019 год. Късно вечерта на тази дата, след приложимост на алкохол и като носел в себе си сгъваем нож, подсъдимият влезнал в квартален магазин за хранителни артикули във Варна и почнал да насочва неприлични оферти към продавачките. Той бил помолен да напусне магазина, а две клиентки му създали забележка за държанието, което го ядосало в допълнение и обстановката ескалирала. Виждайки че служителките подават сигнал с паник-бутона към охранителната компания, мъжът тръгнал да излиза от магазина, като заплашил едната от клиентките, за която знаел че живее в прилежащ блок, с думите " Ще те причакам  и ще ти се случи преживелица “. Малко по-късно подсъдимият фактически причакал във входа на блока двете дами, които се прибирали дружно, насочил към тях острието на ножа си и се заканил да ги убие. Потърпевшите хукнали да бягат, а той ги следвал и викал, че ще ги заколи. Междувременно пристигналите екипи на СОТ видели протичащото се, съумели да избият ножа от подсъдимия и след това той бил задържан  от полицията.          

Деянието, осъществено от 50-годишния мъж съставлява закононарушение срещу личността. По силата на реализирано сред страните в правосъдна зала съглашение, което бе утвърдено от Районен съд - Варна, той  получи наказване " пробация “. В продължение на осем месеца подсъдимият предстои на наложителни пробационни ограничения, като би трябвало да се записва по сегашен адрес с честота два пъти седмично и да организира срещи с пробационни чиновници. В негова тежест са и направените по делото разходи.

Съдебният акт е финален. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР