Пркуратурата се самосезира по медийни публикации и разпореди проверка на

...
Пркуратурата се самосезира по медийни публикации и разпореди проверка на
Коментари Харесай

Прокуратурата разпореди проверка на имоти на Елена Йончева

Пркуратурата се самосезира по медийни изявления и разпореди инспекция на имущество на претендента за евродепутат Елена Йончева. Публикацията е в уеб страницата ПИК със заглавие " Сензационно следствие на ПИК: Семейството на Елена Йончева с три къщи на морето. Усвоени 400 000 лв. европари. "

В нея се твърди, че фамилията на претендента за евродепутат Елена Йончева е построило 3 къщи за посетители в комплекс в странджанското село Велика, който е построен по европейската Програма за развиване на селските региони и е финансиран с близо 400 хиляди лева

Вместо къщите да се отдават на посетители, те се употребяват единствено от фамилията на Йончева и от техни другари, се твърди в медийната обява. Прокуратрата е разпоредила Главна дирекция " Национална полиция " да направи инспекция по случая, защото в обявата се съдържали данни за закононарушение, само че те не са задоволителни.

Ще бъде осъществена инспекция на документите на плана. На място чиновниците ще ревизират и дали къщите за посетители се употребяват по предопределение. Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и непознати жители, от документите за вписване и категоризиране на обектите, информация за платените туристически налози за пренощували туристи, показват от прокуратурата.

Ще се изискат от съответното районно ръководство на полицията информации за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се ревизира дали вписаните в регистрите посетители фактически са посетили проверяваните къщи за посетители, показват от прокуратурата. Срокът в който би трябвало да завърши инспекцията, е един месец,

В момента Елена Йончева е упрекната за пране на пари, за които, съгласно прокуратурата, е знаела или предполагала, че са източени по-рано от КТБ. Тя е разследвана в качеството й на притежател и шеф на сдружението " Офроуд ", с чиито средства е имала право да се разпорежда.

През ноември м.г. основният прокурор Сотир Цацаров изиска и получи имунитета на Елена Йончева поради следствие за изпиране на пари в изключително огромни размери. Три месеца по-рано депутати от ГЕРБ внесоха сигнал до прокуратурата, като изнесоха информация, съгласно която посредством " Авторска телевизия " ЕООД Елена Йончева е съучастник с записаната на Британските Вирджински острови " Далий трейдинг лимитид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (166)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР