Призоваваме премиера Бойко Борисов да спре раздаването на в държавната

...
Призоваваме премиера Бойко Борисов да спре раздаването на в държавната
Коментари Харесай

ДБГ: Премиерът да спре раздаването на бонуси в държавната администрация

" Призоваваме премиера Бойко Борисов да спре раздаването на в държавната администрация. Решението на Народното събрание да разреши бонуси за държавни чиновници в бордовете на държавни и общински компании е висша безочливост на фона на тежката зараза и вероятния банкрут на стотици дребни и междинни компании, до които обещаните от страната помощи не стигнаха. " Това сподели ръководителят на Движение България на жителите (ДБГ), в предаването " Офанзива " с Любо Огнянов по Канал 3.
На въпрос за митингите, Делчев акцентира, че дружно с " Отровното трио " са взели решение те да преминат в нови форми, с цел да се пази здравето на  протестиращи и служители на реда . " Автошествието от Министерски съвет до резиденция Бояна, което се организира в петък, целеше да покаже, че у нас елитът, управителен от Борисов, има достъп до лекари и медикаменти, а за елементарните хора няма. Хаосът в здравната система, е причина България да е към този момент преди всичко по смъртност в Европа. Това се дължи на безотговорността на премиера, който пропиля шест месеца за подготовка преди втората вълна на епидемията. През това време държавното управление се занимаваше с това по какъв начин да усвои по най-хубавия за тях метод 12-те милиарда лв. от Европейския фонд за възобновяване ", добави Делчев.
 На първо четене: Приеха Бюджет 2021 съвсем без диспути На първо четене: Приеха Бюджет 2021 съвсем без диспути
На първо четене депутатите одобриха Закона за държавния бюджет за следващата година. Текстовете бяха подкрепени от 98 депутати. Обсъждането на бюд...
От партньорската мрежа " Изправи се.БГ " от дълго време предлагаме електронни предписания и съответни условия за доктори и медицински сестри, които девет месеца след първия Коронавирус случай още не са факт . Правителството трябваше да преназначи част от държавните чиновници да дават отговор за спазването на карантинните ограничения от инфектирани и контактни, за което има дефицит и не се изискват специфични познания. Ключово значимо е PCR тестванията да станат безвъзмездни, както са в съвсем цяла Европа. В момента цената от 110 лв. на един тест, без който лекарите не одобряват за лекуване, е цената на един човешки живот. За сметка на това, пари за асфалт има премного в новия бюджет – 1,7 милиарда лв. се отделят за автомагистрали.
Според Делчев, държавното управление би трябвало неотложно да подаде оставка, тъй като всеки ден на власт коства човешки животи . Той изясни вкопчването във властта с желанието на ръководещите да одобряват още лобистки закони, като този за двойните неустойки в интерес на компаниите за бързи заеми или този, за криминализирането на споделените пътувания до учебно заведение или родния град.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР