Призоваваме Газпром да изпълнява договорите за доставки на газ към

...
Призоваваме Газпром да изпълнява договорите за доставки на газ към
Коментари Харесай

ЕК призова Газпром да изпълнява договорите за доставки на газ

Призоваваме " Газпром " да извършва договорите за доставки на газ към огромните консуматори, какъвто е Европейски Съюз, съобщи представител на Европейската комисия, представен в петък от Българска телеграфна агенция.

По неговите думи Европейска комисия чака съветското сдружение да бъде добър търговски сътрудник и освен да съблюдава договорите за доставка, а и да усили доставяните размери при повишаване на търсенето. Липсва комерсиална или икономическа логичност да не се усилва размерът на доставките за Европа при нараснало търсене, уточни представителят.

По неговите думи естествената комерсиална логичност е сдружението да усили доставките при търсене, с цел да получи по-голяма облага. Европейска комисия упорства също " Газпром " да поддържа ресурси от газ в европейските складове в граници, които обезпечават трайно доставяне на потребителите.

Говорителят посочи, че към този момент от плануваните ресурси на съветското сдружение в Европейски Съюз са запълнени едвам към 16 на 100. По неговите думи европейското законодателство не дава право за интервенция за увеличение на доставките или за понижаване на цените на газа, само че Европейска комисия може да следи за спазването на разпоредбите на пазара.

Той означи, че от октомври предходната година комисията ревизира подозрения за непазарно държание, предизвикало растежа на цените на енергоносителите. Говорителят посочи, че нарушаване може да се откри, единствено в случай че има доказателство за подписване на картелни съглашения или за корист с господстващо пазарно състояние.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР