Призовавам да се обединим, за да победим превратаджиите, които възнамеряват

...
Призовавам да се обединим, за да победим превратаджиите, които възнамеряват
Коментари Харесай

Трудни времена за новоизбрания президент на Гватемала, призовава обществеността за подкрепа


" Призовавам да се обединим, с цел да победим превратаджиите, които имат намерение да ни държат затънали в корупция, безотговорност и беднотия ", сподели на конференция 64-годишният някогашен посланик и наследник на някогашен президент. 

Аревало изрично завоюва балотажа на президентските избори на 20 август. Преди това прокурори заплашиха да забранят партията му, предизвиквайки интернационално неодобрение, напомня Българска телеграфна агенция.

Малко преди чиновници на изборния съд да афишират Аревало за победител на конференция предходната седмица, неговата политическа мощ беше известена, че регистрацията ѝ е отнета поради нередности.

Аревало сподели, че ще апелира " противозаконното " лишаване на регистрацията, а Организацията на американските страни разгласи, че това е безпричинно деяние.

Дипломати от Съединени американски щати, Чили и Мексико също се изрекоха в интерес на Аревало.

Във вчерашната си тирада Аревало прикани обществеността, политици, бизнесмени, служащи, църквата и водачите на коренното население да " обединят сили в отбрана на демокрацията и неограниченото ценене на националната воля ".

За през днешния ден е очакван митинг против корупцията в столицата Гватемала Сити.

Администрацията на президента Алехандро Джаматеи насрочи за понеделник първа среща с Аревало по процеса на преход.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР