Признайте си, обичате добрите реклами и вероятно може да изброите

...
Признайте си, обичате добрите реклами и вероятно може да изброите
Коментари Харесай

Петте най-добри реклами за 2022 г. и какво можем да научим от тях

Признайте си, обичате положителните реклами и евентуално може да изброите доста повече от пет акции, които са ви впечатлили тази година.    Всеки обаче избира лист с Топ 5, нали? Особено когато той освен показва най-хубавите рекламни подходи, само че и хвърля светлина върху това накъде се насочва промишлеността, написа американското издание Fast Company. Ето неговата субективна селекция.   NETFLIX/STRANGER THINGS: “GLOBAL RIFT TAKEOVERS ”   За премиерата на четвъртия сезон на Stranger Things през май тази година върху фасадата на Емпайър Стейт Билдинг бяха прожектирани претекстове от различната галактика (Upside Down) на паметния сериал на Netflix, основан по концепция на братята Дафър.     Хиляди нюйоркчани се събраха във Flatiron Plaza, с цел да станат очевидци на спектакъла, основан с 46 проектора, даващи великански взор към Upside Down. Това беше първият път, в който небостъргачът става терен за изцяло потапящо шоу.    Кампанията подтиква 14 други активации върху знакови здания по света, измежду които Gateway of India в Мумбай, Duomo Plaza в Милано, KL Tower в Куала Лумпур, Bondi Beach в Австралия. Завладяваща, амбициозна аутдор реклама, която освен събра големи тълпи на няколко места по света, само че и доближи до още десетки милиони в обществените мрежи. 

DOVE: “TOXIC INFLUENCE ”
През април марката на Unilever разгласява ново изследване от настоящия си план, обвързван със самочувствието. То откри, че две от три американски девойки прекарват повече от един час на ден в обществените медии.    50% от тях споделят, че идеализираното наличие за хубост там ги кара да имат ниско самочувствие.    За да илюстрира това, марката събра майки и техните дъщери младежи, които да приказват за своите привички в обществените медии. Наред с това DOVE сподели на всяка двойка видеоклип, в който посредством дийпфейк технология майките са превърнати в родители, даващи ужасни препоръки за здраве и хубост.     Резултатът злокобно се приближава до някои от най-сериозните терзания на родителите, свързани с негативните резултати на обществените медии върху техните деца.    Проектът е част от по-широка акция, наречена #DetoxYourFeed, която включва просветителни видеоклипове и “сет за убеденост “ с книга със препоръки по какъв начин да приказваме с младежите за тези проблеми.   Взети дружно, всички детайли на акцията надграждат идентичността на Dove по по едно и също време потребен и креативен метод. 

GATORADE: “LOVE MEANS EVERYTHING ”
Разказана от Бионсе и основана от организация TBWAChiatDay LA, това е частично ретроспекция на кариера на Серена Уилямс, частично ободряващо обръщение за това какъв брой доста хора тенисистката е въодушевила с работата си и триумфите си.      Това е съвършената реклама на огромна марка със спортна легенда, показана в точния миг - преди Серена Уилямс да излезе на корта за финален път на US Open. Емоционален огромен шлем, който владее аудиторията от първата до последната секунда.   SUPERCELL: “CLASH FROM THE PAST ”   20-минутен документален филм, който отбелязва 10-ата годишнина на колоса в мобилните игри Clash of Clans посредством вълнуващ, само че изцяло подправен роман за “40-годишната ” история на играта.  Има от всичко - трагичен напредък, смазващо проваляне и следващо прераждане. И всичко това в никакъв случай не се е случило.     Създаден от рекламна организация Wieden+Kennedy, филмът показва свят, в който Clash съзрява по времето на Pac-Man и Super Mario, проследявайки (отново, измислица) основаването на играта от трима младежи във финландско мазе и пътя до издигането ѝ в блокбастър.

Supercell направи и поредност от мини-игри, които пресъздават част от подправеното минало, показано във кино лентата. В тях Clash of Clans е преосмислена като аркадна игра, конзолна спортна игра от 90-те години и open world игра от началото на 2000 година Всяка от тях е характерна за епохата и „ ремастерирана “ за мобилни устройства, тъй че да може да се играе в приложението Clash of Clans.
Кампанията съумява да отрази развиването на поп културата на игрите през последните няколко десетилетия, като в същото време остава изцяло в тона на маркетинга на Clash по време на действителния ѝ 10-годишен живот. 

TACO BELL: “GRANDE ESCAPE ”
Рекламата за Super Bowl на веригата за бързо хранене сама по себе си е страхотна, само че това, което я прави специфична е, че съставлява черешката на тортата в необятно скроената връзка сред марката и звездата Doja Cat. Част от чара на това съдействие е цялостната липса на обичайната комерсиална условност.      Taco Bell не просто притегли Doja Cat за свое лице, само че ѝ даде цялостна независимост да твори, което е урок за всеки бранд при работата му с известни хора.      За да реализират същинско влияние, марките би трябвало да гледат на съдействието си със звезди не като на трансакция, а да им разрешат да внесат личната си креативност.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР