Признаваме неоспоримия героичен принос на българския народ, в това число

...
Признаваме неоспоримия героичен принос на българския народ, в това число
Коментари Харесай

Всичко Живо Млъкна, Бойко Борисов Пусна Погледа! Русия Със Съдбовно Послание За България!

" Признаваме неоспоримия храбър принос на българския народ, включително на представителите на интелигенцията и Православната черква, в битката с нацизма, в това число спасяването на живеещите в страната евреи от лагерите на гибелта. "

Това се показва в обява на Посолството на Русия в България във „ Facebook “.

В нощта на 31 октомври паметникът на Съветската войска в София бе опозорен с антисемитски лозунги.

Тогава представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че „ оскверняването на паметника на Съветската войска в София с антисемитски лозунги е изключително безсрамен акт предвид на обстоятелството, че Червената войска е избавила българските евреи през Втората международна война “.

Българското външно министерство отговори публично, че не Съветската войска, а българският народ е избавил българските евреи.

Според българското външно министерство сходни опити за замяна на историческите обстоятелства не способстват за общочовешката идея на битка с възраждането на антисемитизма, расизма и нетолерантността, за безапелационното наказание на нацизма и неонацизма в актуалните му прояви.

По-късно на от Посолството разгласиха коментар на научния шеф на съветското военно-историческо общество Михаил Мягков.

Той застъпва тезата, че съгласно съглашение сред немското и българското държавно управление, ориста на живеещите в страната евреи можела да бъде идентична с тази на депортираните повече от 10 хиляди евреи от гръцка Тракия и югославка Македония, окупирани от български войски от пролетта на 1943 година

Тези евреи в следствие са били убити в нацистките концентрационни лагери на гибелта.

„ Но с помощта на социална опозиция, позицията на Българската православна черква, неправителствени организации и на самия цар Борис, депортацията е била избегната.

Но какъв е основният мотив на българските управляващи по отношение на отхвърли им? Главното нещо е смяната в хода на войната – успеха на Червената войска в сраженията при Сталинград и Курск, жертвите на руския народ, които поставиха основите за освобождението на тяхната страна и страните от Европа “, се споделя в коментара.

България имаше съответна реакция на изявлението от съветска страна, че Червената войска е избавила българските евреи, разяснява президентът Румен Радев.

" Според мен или е надълбоко непознаване на историята, или е опит за провокация. Не мога да предсказвам, само че България имаше съответна реакция ", сподели президентът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР