Признавам си, че няма да гласувам, защото аз, като човек,

...
Признавам си, че няма да гласувам, защото аз, като човек,
Коментари Харесай

Изборни експерти: Политиците не се постараха, за да спечелят гласовете на избирателите

Признавам си, че няма да гласоподавам, тъй като аз, като човек, който постоянно е призовавал да се гласоподава, имам чувството, че политиците през последните години считат, че ние, гласоподавателите, сме длъжни да гласуваме. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ социологът доцент Мира Радева. По думите ѝ политиците са решили, че всички гласоподаватели са длъжни да гласоподават, без обаче тези, които желаят гласа ни, да положат даже минимални старания за него.

Политологът доцент Момчил Дойчев уточни, че сериозна акция на тези избори нямаше, само че даже в София е имало фрапантни изборни нарушавания, които по думите му са неприемливи за една европейска столица.

Мира Радева уточни, че районните кметове също не са се постарали в конкуренцията.
Районните кметове не поставиха обикновени старания, ние не познаваме тези хора, аз не мога да избера районния си кмет по една фотография. Не е казусът в хората, че били необразовани, те са си напълно естествени. Когато обаче ти застанеш пред една доста дълга бюлетина, цялостна с непознати хора, ти в действителност се объркваш.
Мира Радева, социолог

Въпреки това, че ние като експерти постоянно твърдим, че би трябвало да се реформира Изборния кодекс, да се вършат стъпки с цел да се спре купеният избор, безапелационен беше доцент Момчил Дойчев.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР