Признавам, че аз самата рядко страдам от безсъние. Ала ми

...
Признавам, че аз самата рядко страдам от безсъние. Ала ми
Коментари Харесай

Как да си направим: Лавандулова възглавница

Признавам, че аз самата рядко пострадвам от бодърствуване. Ала ми се стори изкушително, преди да заспя, до момента в който чета брошура, сгушена под завивките, в стаята да се носи благоухание на лавандула. Назад във времето, асоциацията ми за тази билка не бе изключително позитивна. Ароматизатори, прахове и какви ли не битови химии, посредством които съм се срещнала сякаш с " мирис на лавандула " просто ме отблъснаха от нея и желанието да я употребявам. Но е хубаво човек да си дава опция непрекъснато да преразглежда нещата в живота си, с неявяване на закоравели мемоари, току е разкрил като мен нещо друго.

Когато отворих пакетчето лавандула (продава се в дрогериите и множеството аптеки), бързо нахлу остарялата ми асоциация, само че усетих напълно лека нотка нещо по-различно. Излязох от стаята, след това се върнах и към този момент имах нов взор (или нос е по-правилно) върху лавандуловия мирис. На " първи нос " стегнат и леко пикантен, а след това блудкав, опияняващ и навлизащ гладко и аристократично в цялото тяло. Нищо общо да речем с игривите цитрусови аромати.:)

Билката е позната с това, че благоприятства здравия и бездънен сън, оправя се добре със сковаващи болки в главата, понижава равнището на стрес. И като се изключи че успокоява мозъка лавандулата въздейства добре на психологичното здраве при дамите в Постановление на Министерски съвет или менопауза. Ароматът на лавандулата е една от дребното, които могат да се употребяват в първите месеци от раждането на бебето в битката с безпокойствие и за отбрана от вируси.

Първоначално възглавничката има мощен мирис, по тази причина избрах да не я държа покрай главата ми, а на нощното шкафче. Още на другия ден си я сложих в леглото. На третия ден ароматът бе слаб и просто леко разтрих възглавничката и той още веднъж се ускори.

Можете да я извършите по-стегната и декоративна като моята. За задачата съм добавила малко заряд (за възглавници или памук).
Можете да изберете и по-широко парче плат, да сложите по-малко заряд и лавандула, с цел да стане по-мека самата възглавница. Така можете да я употребявате непосредствено върху лицето - секторът на очите и носа - за по-интензивно деяние.

За моята възглавничка съм употребила 4 квадратни части плат, с размер на страната 15 см (предвидила съм по 1 см за шиене). Две от частите съм употребила за вътрешна част, където е самата билка. Добавих и малко заряд, с цел да е по-мекичка. За този размер съм употребила една шепа лавандула. На едното външно парче нарисувах с текстилна багра рисунка, само че вие можете да си изберете просто пъстър плат или да си извършите друга украса. Поръбих и външната калъфчица от всички страни, без една, която използвах с цел да сложа заряд, заших я. Ако желаете външната калъфка да се сменя, можете да употребявате знанието от публикацията за " "

Такава възглавничка можете да употребявате и в битката с някои инсекти - комари, молци, бълхи. За задачата можете да извършите дръжчица на възглавничката и да я завържете в дрешника или пък да я сложите в чекмеджетата, скрина или просто за мирис в шкафа за спално долни дрехи.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР