Призивите за насилие спрямо украинци не са нещо ново в

...
Призивите за насилие спрямо украинци не са нещо ново в
Коментари Харесай

Маргарита Симонян уволни от РТ журналиста Антон Красовски след призив в ефир украинските деца да бъдат давени, пребивани и изгаряни

Призивите за принуждение по отношение на украинци не са нещо ново в съветския ефир, само че този път изненадващо има някаква реакция.

Държавният съветски канал Russia Today (RT) приключва съдействието си с журналиста Антон Красовски, който прикани украинските деца да бъдат давени в реката и изгаряни в къщите. Това заяви основният редактор на RT Маргарита Симонян в канала си в Telegram, съобщи Актуално.

Припомняме, че телевизионният водещ съобщи в ефир, че украинските деца, които имат вяра, че Украйна е окупирана от Русия, би трябвало непосредствено да бъдат хвърляни в бурното течение на реката или пребивани и изгаряни в къщите им. 

" Може би Антон ще изясни от каква краткотрайна полуда е било провокирано това и по какъв начин се е откъснало от езика му ", написа Симонян. " Трудно е да се повярва, че Красовски откровено е вярвал, че децата би трябвало да бъдат удавени. На дадения миг аз приключвам нашето съдействие, тъй като нито аз, нито останалата част от екипа на RT можем да си позволим даже да си помислим, че някой от нас е кадърен да показа сходна нелепост ", написа още тя. 

По-рано украинският външен министър Дмитро Кулеба обърна внимание на това изказване на Красовски, като го дефинира като подстрекателство към геноцид. Кулеба прикани страните, които към момента не са забранили предаванията на пропагандната съветска медия RT, да го създадат.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР