Призиви бразилската армия да затвори Конгреса и Върховния съд се

...
Призиви бразилската армия да затвори Конгреса и Върховния съд се
Коментари Харесай

Заплахата от военен преврат в Бразилия е неоснователна, казват бивши генерали

Призиви бразилската войска да затвори Конгреса и Върховния съд се насочат върху плакати на шествия с присъединяване на президента Жаир Болсонаро през последните седмици, само че пенсионирани генерали и добре осведомени наблюдаващи на въоръжените сили дефинират това като празни приказки, предава организация Ройтерс.

Болсонаро, който е бранител на военния прелом в Бразилия през 1964 година и последвалата 20-годишна тирания, разрешава на своите синове и поддръжници да популяризират закани против демократичните институции, частично тъй като е притиснат в ъгъла, споделят анализатори, представени от организацията.

Изглежда, че тези антидемократични прояви евентуално ще продължат в миг, когато десният популист се бори с потъваща стопанска система, най-голямото разпространяване на ковид в света след Съединени американски щати и полицейски следствия против негови родственици и другари.

Трима пенсионирани генерали обаче обявиха пред Ройтерс през последните дни, че няма заплаха от военна интервенция, и показаха паника, че въоръжените сили непозволено се политизират при ръководството на Болсонаро - някогашен капитан от армията, осъден през 1986 година за непокорство.

" Идеята да се слагат въоръжените сили в средата на спор сред клонове на страната, управляващи и политически ползи е изцяло неуместна ", сподели пенсионираният военачалник от армията Карлос дос Сантос Круз, който служеше в държавното управление предходната година, до момента в който не влезе в различия със синовете на Болсонаро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР