Призив за дарение на експонати за Музея на медицината отправиха

...
Призив за дарение на експонати за Музея на медицината отправиха
Коментари Харесай

Музеят на медицината в Пловдив набира експонати

Призив за подаяние на експонати за Музея на медицината насочиха от Медицински университет-Пловдив. Идеята е той да се обитава в нова постройка на библиотеката на висшето образователно заведение.
"Доказано във времето е, че българските лекари са измежду най-прогресивната част на обществото ни. Личният образец, който те дават, е удостоверение за силата на човешкия дух и за хуманността, на която подчиняват целия си живот. Като респект и почитание към всички, посветили се безрезервно на медицината за здравето и положителното на хората, дано създадем тяхното дело притежание на обществото и на бъдещите генерации ", съобщи ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. доктор Стефан Костянев.

Той разясни, че Пловдив има богата здравна история, обвързвана с доста лекарски семейства и е уверен, че техните наследници с подготвеност ще откликнат на тази идея.
"Отправям апел да дарите персонални движимости, фотоси, материали, препарати, лекарски и стоматологичен инструментариум, профилирана покъщнина, всичко обвързвано с медицината, което заслужава да бъде експонирано в Музея. Всички донори ще получат документи за подаяние. Вярвам, че дружно ще успеем да създадем богата експозиция с висока историческа и скъпа осведомителна стойност, която ще е необятно налична за жителите и гостите на град Пловдив ", сподели още ректорът на МУ-Пловдив.

Вече са основани контакти и Исторически музей-Пловдив и по този начин ще може да бъде основан един съвременен Музей на медицината, който датира още от хилядолетията. В него ще бъдат поместени и археологически експонати.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР