Призив към Конгреса да забрани автоматичните оръжия, ден след стрелба

...
Призив към Конгреса да забрани автоматичните оръжия, ден след стрелба
Коментари Харесай

Байдън призова днес отново Конгреса да забрани автоматичните оръжия

Призив към Конгреса да забрани автоматизираните оръжия, ден след пукотевица в мол в Тексас, насочи американският президент Джо Байдън, заяви Българска телеграфна агенция.

" Отново приканвам Конгреса да одобри законодателство, забраняващо автоматизираните оръжия и пълнителите с огромен потенциал. Призовавам за въвеждане на инспекции на правосъдното и психиатрично предишното. За условие за безвредно предпазване (на оръжия). За преустановяване недосегаемостта на производителите на оръжия “, сподели в изказване американският президент.

„ Ще го подпиша незабавно “, сподели Байдън. „ Имаме потребност от повече дейности и по-бързи, с цел да спасим животи “, добави той.

„ Твърде доста фамилии имат празни столове към масата си. Републиканските членове на Конгреса не могат да продължат да реагират на тази зараза с повдигане на плещи. Мисли и молебствия, изречени в Туитър, не са задоволителни “, уточни Байдън.

Във вчерашния следобяд въоръжен мъж откри пукотевица в търговски център в региона на Далас, щата Тексас, като умъртви осем души и рани още няколко, преди самият той да бъде убит.

Според американския президент измежду жертвите има и деца.

В Съединени американски щати, където смъртоносните стрелби са нещо всекидневно, има повече персонални оръжия, в сравнение с поданици.

Призивът на Джо Байдън надали ще докара до възбрана на сходни оръжия от Конгреса. Републиканците, които управляват Камарата на представителите, са гневни съперници на сходна концепция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР