Приятелска и близка реторика характеризираше вчера разговорите в Скопие между

...
Приятелска и близка реторика характеризираше вчера разговорите в Скопие между
Коментари Харесай

След нас Македония подписа договор за приятелство и с Гърция

Приятелска и близка изразителност характеризираше през вчерашния ден диалозите в Скопие сред македонския външен министър Димитров и гръцкия му сътрудник Коцияс, написа Вечер. Коцияс не пестеше положителни думи като " вашата хубава земя " и " нашият благ северен комшия ", само че въпреки всичко не сподели нищо съответно - колкото за влизането в НАТО, остават в действие решенията от Букурещ - т.е., първо решение на казуса с името, след това покана за участие.

" Ние гледаме едни на други като на другари и съдружници, от Гърция чакаме помощ и поддръжка за евроатлантическата ни интеграция, " съобщи Никола Димитров. Той добави, че македонското държавно управление няма скрити намерения и се надява, че Гърция ще признае новата действителност в Република Македония и откровеното предпочитание за другарство.

Коцияс от своя страна посочи: " Ние сме две страни, които желаеме мир и даже и да имаме проблеми, мога да кажа, че имаме доста по-лоши комшии както ние, по този начин и вие. Историята би трябвало да бъде учебно заведение и управление за бъдещето. Народът по вашите земи е горделив народ, всеки гражданин на Македония идва два пъти и половина годишно на отмора в Гърция. Има доста забележки и рецензии, само че откровено и надълбоко в нашите сърца, ние имаме обич едни към други, " сподели гръцкият първи посланик.

Вчера в Скопие беше подписан меморандум за съгласие сред външните министерства на двете страни.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР