Приятелката на украински войник, който се бие на фронтовата линия, е шокирана. Жителите на Киев купонясват, докато войната продължава

...
Приятелката на украински войник каза, че е шокирана от жителите
Коментари Харесай

Приятелката на украински войник каза, че е шокирана от жителите на Киев, които купонясват, докато войната продължава.

Палцева каза на Washington Post, че нейният приятел е на фронта и ще се бие близо до Бахмут.

Контраофанзивата на Украйна се сблъска с препятствия срещу обширните и дълбоки отбранителни линии на Русия.

Приятелката на украински войник каза пред The ​​Washington Post, че е шокирана, че жителите на Киев купонясват и общуват, докато войната срещу Русия бушува.

Юлия Палцева, рецепционистка в Киев, каза пред Post: „Всички тези танци и усмихнатите хора трябва да помнят, че има такива войници като гаджето ми в окопите без никакви ротации и всеки ден са обстрелвани."

36-годишната Палцева каза, че нейният приятел в момента е на фронтовата линия и ще се бие близо до скоро разкъсваният от войната град Бахмут.

Някои се надяваха, че контранастъплението на Украйна ще доведе до пробив, но войските на Киев бяха задържани от отбраната на Русия. Но те бяха разочаровани.

„Нашите очаквания бяха по-високи. Ако това продължава, върви бавно“, каза тя пред Post.

Украйна е вкарана в битка срещу Русия широка защита, която включва километри дълбоки ровове, минни полета, пълни с експлозиви и мини-капани, и противотанкови ровове, които спират войниците на Киев да използват ценните им танкове Leopard и бойни машини Bradley, предоставени от Запада.

Въпреки нарастващия брой опасения за това колко успешна ще бъде контраофанзивата, Украйна има някои победи.

Нейните флотилии от експлозивни безпилотни надводни кораби – особено нейните безпилотни лодки – изненадаха руските военни кораби в Черно море, причинявайки огромни щети и помагайки да се изхвърлят критичните морски канали за доставка.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР