Приятели и близки на изчезналия мистериозно Янек Миланов се събират

...
Приятели и близки на изчезналия мистериозно Янек Миланов се събират
Коментари Харесай

Мистериозното изчезване на Янек Миланов прекъсна 30-годишна традиция в Дупница

Приятели и близки на изчезналия мистериозно Янек Миланов се събират всяка година пред блок 45 в ж.к. "Бистрица " в първата събота след "Успение Богородично ", с цел да похапнат курбан за здраве и да се повеселят. Живеещите в блока поддържат тази традиция към този момент 30 години, а през годините Янек е бил пръв измежду уредниците на празничното мероприятие. Тази година празник няма да има, по този начин написа негова другарка във Facebook, написа Struma.com.

"Скъпи другари, през днешния ден е първата Събота след огромния летен празник "Успение Богородично ". Първата Събота след Голяма Богородица е доста специфичен ден за жителите на блок 45 в жк. Бистрица- гр. Дупница.

На този ден от дълги години насам, с разрешението на община Дупница и с огромно предпочитание, живущите провеждат празничен курбан за здраве.
От ранни зори се палят огньове, режат се зеленчуци и се подготвя месото. Весела врява огласяше квартала. В първите години даже имаше музика, песни и хора.

Традицията е многогодишна и младите с наслада поемат самодейността за реализирането на празника.

Всяка година нашият другар Янек е пръв в организацията и реализирането на този курбан. Днес ни липсва неистово доста!
Скъпи другари, през днешния ден - от може би 30 години насам, празник няма да има! Днес не помним по какъв начин да се усмихваме. Днес сме смутени, комплицирани, натъжени и уплашени! Днес продължаваме да питаме отговорните КЪДЕ Е ЯНЕК?

И ДНЕС, КАКТО И ВЧЕРА НЯМАМЕ НИКАКЪВ ОТГОВОР!

Днес, както и през вчерашния ден, вярата окрилява сърцата и мислите ни! Надежда за правдивост, за отговори, за съответни и бързи дейности на проверяващите и за свободно от страховете ни бъдеще! Надежда за това Янек да е жив и здрав и скоро да се върне при нас!

Днес всеки от нас ще сведе глава, или ще огледа към небето и ще се помоли! За Янек!

Припомняме, че Янек Миланов изчезна преди повече от 20 дни и досега няма никаква диря от него. Последният, с който е забелязан, е някогашният гард на братя Галеви Васил Капланов-Каплата. Качил се в неговата кола, тръгнали в посока Крайници и след това никой не го е виждал, като че ли потъна вдън земя. Каплата последният, който го е видял жив бе свикан на разпит и освободен, след разпита. Заявил, че си поговорили и си го оставил пред блока.

Това се случва в Дупница, дни откакто се разбра за изгубването му. Дни откакто стана ясно, че живеещият във Франция Янек е бил заплашван от незнайни лица, които протегнали ръка на колата му, на жилището му, получавал фотоси на гробища и всякакви такива.. Разказвал всичко това на другари публицисти, само че не желаел да се дава публичност.

От чужбина се върна брат му Марио, който прави опити да съживи и задейства институциите в бързи дейности по намирането на брат му. Приятели и близки го поддържат с шествия и самобитни мирни митинги против протичащото се от години в дребна Дупница. Страхът от времето на Галеви е оставил трайни следи в съзнанието на дупничани, които и през днешния ден живеят със загатна за времена на рекет, закани, отвличания, побоища, свързвани с "братята ", оповестени за търсене посредством Интерпол и с години не открити.

Случилото се с Янек като че ли върна загатна за времето на "октопода Галеви ", обхванал в пипалата си полиция, прокуратура и всевъзможни институции в града и съживи това ужасно чувство за безизходност. Днес, когато Галеви ги няма, хората чакат от полиция и прокуратура дейни дейности в разкриването на отвличането на Янек Миланов и наказване на отговорните. Марио Миланов ги прикани за това, той изиска и намесата на основния прокурор Гешев в издирването на брат му.

Младият мъж прави опити за разсъни и заспалата съвест у някои свои жители, смазани от боязън от призраците на братята Галеви. Хората приказват какво ли не за емблематичните ъндъргерои, оплели в мрежите си през годините представители на всички локални институции, по тази причина и мнозина не имат вяра, че полицията в Дупница ще открие Янек, а по смелите желаеха и оставката на нейния шеф, както и на дознател от локалното ПУ на Министерство на вътрешните работи, който свързват с близки контакти с братя Галеви..

Част от дупничани демонстрират воля да се спасят от сенките на предишното, нощес над 100 се включиха в автошестие на съпричастност към апелите на брата на Янек, против бездействието на институциите в издирването му. Над 20 дни и никаква диря..., никаква сносна оперативна информация...????

Никакво изказване от локалните служители на реда?! Къде е Янек?, това е въпросът.

Г-н Гешев, служители на реда от върховете на Министерство на вътрешните работи, помогнете на дупничани да намерят отговор на този въпрос, тъй като, в случай че не се намесите, отговор скоро няма да има..А на мястото на Янек, на мястото на брат му Марио, може да е всеки в "града на Галеви "... Дано страхът се окаже неоснователен и Янек се появи.. Дано!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР