Привличането на международни технологични лидери и производства с висока добавена

...
Привличането на международни технологични лидери и производства с висока добавена
Коментари Харесай

Радев в Севлиево: Важно в България да има компании, които са се доказали като символ на технологичен прогрес

Привличането на интернационалните софтуерни водачи и производства с висока добавена стойност трансформира икономическата среда в България. Това съобщи президентът по време на церемонията по разширение на индустриалния потенциал на завода на „ Хитачи Енерджи България “ в Севлиево, оповестяват от пресцентъра на Президентството.

С формалното разкриване през днешния ден се означават и 60 години от основаването на индустриалния цех, който през днешния ден е един от най-големите по рода си в Източна Европа.

В приветствието си президентът уточни, че е значимо в България да има компании, които са се потвърдили като знак на софтуерен напредък с високи стандарти за качество и зелени политики.

„ Това способства за достойното ни място в европейското семейство и за бъдещето ни като съвременна страна “, съобщи.

Президентът уточни, че с софтуерните си решения компанията подтиква развиването на българската стопанска система в редица значими браншове като промишленост, превоз, инфраструктура посредством построяването на интелигентни зелени мрежи за гъвкаво и стабилно генериране и транспорт на електрическа сила.

„ Инвестицията е освен в съвременни технологии, само че и в човешки капитал, като съществена полезност са хората, на които се дава опция за развиване и образование “, съобщи.

Президентът приветства упоритостите на международния софтуерен водач да форсира темпото за реализиране на въглеродна индиферентност посредством нови технологии и цифрова промяна.



Президентът посети базата за произвеждане на съвременно съоръжение за високо напрежение в Севлиево по покана на „ Хитачи Енерджи “ България и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

В рамките на визитата си президентът прегледа индустриалния развой и се срещна с млади експерти, работещи в компанията. В церемонията през днешния ден участваха представители на локалната и изпълнителната власт, дипломати, представители на управлението на компанията.



Международната софтуерна компания „ Хитачи Енерджи “ оперира в България повече от 40 години и сега в нея работят над 800 чиновници.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР