Приветстваме усилията на българското правителство да помогне на разселените от

...
Приветстваме усилията на българското правителство да помогне на разселените от
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Приветстваме усилията на България да помогне на бягащите от войната в Украйна

Приветстваме напъните на българското държавно управление да помогне на разселените от Украйна бежанци. Това съобщи посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа в особено видеообръщение, оповестено в профила на посолството във Facebook.

„ Неоправданата и непредизвикана експанзия на Русия в Украйна взе опустошителни жертви и накара повече от един милион души да избягат от страната. Международната общественост се сплоти по невиждан метод, с цел да отговори на тази филантропична рецесия. Впечатлени сме от щедростта на българския народ, който посрещна голям брой разселени в България хора и им оказва помощ да намерят поддръжката, от която те и фамилиите им имат потребност ", съобщи Мустафа.

" Българското държавно управление и общество поставят големи старания и ние приветстваме всички начинания, които бяха основани толкоз бързо. Съединени американски щати се ангажират да оказват помощ на украинския народ, както в Украйна, по този начин и отвън нея. Посолството се гордее с многото начинания, които американските организации и компании стартират тук в България, с цел да оказват помощ на разселените хора”, добави тя.

Поставя се началото на информативен портал, който ще помогне на хората в потребност да намерят помощ. Това съобщи от своя страна президентът на Фондация „ Америка за България” Нанси Шилър.

„ Този портал ще служи като мост сред самодейностите в България и тези, разселени от спора в Украйна, нуждаещи се от помощ”, добави тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР