Приветстваме усилията на българското правителство да помогне на разселените от

...
Приветстваме усилията на българското правителство да помогне на разселените от
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Приветстваме усилията на българското правителство да помогне на бежанците от Украйна

Приветстваме напъните на българското държавно управление да помогне на разселените от Украйна бежанци. Това съобщи посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа.

„ Неоправданата и непредизвикана експанзия на Русия в Украйна взе опустошителни жертви и накара повече от един милион души да избягат от страната. Международната общественост се сплоти по невиждан метод, с цел да отговори на тази филантропична рецесия. Впечатление сме от щедростта на българския народ, който посрещна голям брой разселени в България хора и им оказва помощ да намерят поддръжката, от която те и фамилиите им имат потребност. Българското държавно управление и общество поставя големи старания и ние приветстваме всички старания, които бяха основани толкоз бързо. Съединени американски щати се ангажират да оказват помощ на украинския народ, както в Украйна, по този начин и отвън нея. Посолството се гордее с многото начинания, които американските организации и компании стартират тук в България, с цел да оказват помощ на разселените хора”, добави тя.

Поставя се началото на информативен портал, който ще помогне на хората в потребност да намерят помощ. Това съобщи президентът на Фондация „ Америка за България” Нанси Шилър.

„ Този портал ще служи като мост сред самодейностите в България и тези, разселени от спора в Украйна, нуждаещи се от помощ”, добави тя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР