Приветстваме решението от Срещата на върха на НАТО за започване

...
Приветстваме решението от Срещата на върха на НАТО за започване
Коментари Харесай

Приветстваме поканата към Скопие за НАТО

Приветстваме решението от Срещата на върха на НАТО за започване на диалози с Република Македония за присъединение към Алианса – решаваща стъпка към нейната евроатлантическа принадлежност. Това оповестиха от пресцентъра на министерството на външните работи.

Подкрепяме решимостта на държавното управление в Скопие да продължи с използването на промените и с укрепването на добросъседските връзки.

От своя страна ще продължим да оказваме нужната поддръжка в духа на нашия Договор за другарство, добросъседство и съдействие, който подписахме през 2017 година Разглеждаме постигнатия прогрес и като триумф на нашата дейна политика за европейско и евроатлантическо бъдеще на целия район - сполучливо осъществен приоритет и в границите на завършилото преди дни Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Поканата към Република Македония е ясно удостоверение, че политиката на „ Отворени порти “ на Алианса остава годна и способства за сигурността и стабилността в евроатлантическото пространство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР